Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Κim Kardashian διαφημίζει κρυπτονόμισμα και προκαλεί σάλο

Η Κim Kardashian διαφημίζει κρυπτονόμισμα και προκαλεί σάλο
Κάλεσμα για επένδυση στο Ethereum Max απηύθυνε μέσω Instagram η Κim Kardashian
Σχετικά Άρθρα

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με κρυπτονόμισμα που διαφήμισε η γνωστή τηλεοπτική περσόνα Kim Kardashian.
Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες η πρώην παίκτρια ριάλιτι δημοσίευσε ένα story της στο Ιnstagram, με αποδέκτες εκατομμύρια ακολούθους.
Η ανάρτηση ήταν ένα κάλεσμα για επένδυση στο κρυπτονόμισμα Ethereum Max.
«Σου αρέσουν τα κρυπτονομίσματα;
Αυτή δεν είναι οικονομική συμβουλή, αλλά κάτι φίλοι μου είπαν για το Ethereum Max.
Πριν από λίγα λεπτά, το Ethereum Max έκαψε 400 τρισεκ. token – το 50% των admin wallet επεστράφη στην κοινότητα του e-Max».
kim-emax-resized_2.jpg
Kαι παρότι πολλές διασημότητες έχουν προωθήσει κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων ονομάτων όπως ο DJ Khaled και η Πάρις Χίλτον, η ανάρτηση της Kim Kardashian σίγουρα ξεχωρίζει.
Όλα αυτά φαίνονται εντυπωσιακά, οπότε μπορεί φυσικά να αναρωτιέστε τι είναι το Εthereum Μax και αν πρέπει να το αγοράσετε.
Δυστυχώς, ο χώρος των κρυπτονομισμάτων βρίθει απατεώνων.
Και ενώ για τους day traders αυτό που έχει σημασία είναι ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές η αξιοπιστία ενός project είναι πολύ σημαντική για να μην πέσουν θύματα απάτης.
Προς το παρόν, σε ό,τι αφορά τη σχέση Ethereum Max και Kim Kardashian ένα είναι σίγουρο:
Εξαγοράστηκε.
Και, φυσικά, ο αγοραστής δεν ήταν η Kim.
Σημειώνεται πως το εν λόγω κρυπτονόμισμα στήριξαν επίσης ο γνωστός youtuber Paul Logan με τον θρύλο του box Floyd Mayweather, οι οποίοι για τον μεταξύ τους αγώνα δέχτηκαν πληρωμές σε Ethereum Max.

Τι είναι το Εthereum Μax;

Το project Ethereum Max ξεκίνησε μόλις πριν από ένα μήνα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το emax είναι ένα διακριτικό ERC-20 στο blockchain Ethereum.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανταγωνιστικό του Ethereum.
Επίσης, ένα ERC-20 απαιτεί πολύ λίγη τεχνική ικανότητα για να δημιουργηθεί, καθώς «κάθεται» πάνω στο blockchain του Ethereum, ενώ συνήθως είναι μόνο για διασκέδαση, άλλα χρησιμοποιούνται για δευτερεύοντα συστήματα και λειτουργίες.
Σε ό,τι αφορά το story της Kardashian, πληρώθηκε όχι χάρη σε ένα μεγάλο ερευνητικό επίτευγμα, αλλά επειδή η Kim συμπεριέλαβε μια «αποκάλυψη» στην ίδια την ανάρτηση. Βρίσκεται, όμως, στο κάτω μέρος του story και έχει μόνο τρεις χαρακτήρες: #AD. Όπως και στις υπόλοιπες διαφημίσεις.
Αυτό είναι ακριβώς το είδος της «αποκάλυψης» που απαιτεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ από τα άτομα που επηρεάζουν το κοινό και δημοσιεύουν διαφημίσεις για προϊόντα ομορφιάς ή συμπληρώματα διατροφής.
Εύλογα θα αναρωτιέστε «πόσα θα πήρε η Kim;».
Αναφορές υποδηλώνουν ότι πληρώνεται μεταξύ 300.000 δολ. και 500.000 δολ. για τις περισσότερες αναρτήσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ περισσότερα. Σε αυτή την περίπτωση, δεδομένης της φύσης της ανάρτησης, ίσως πολύ περισσότερα…
Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται πολλή προσοχή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης