Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Goldman Sachs: Τα κρυπτονομίσματα εναλλακτική λύση έναντι του χαλκού για αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού

Goldman Sachs: Τα κρυπτονομίσματα εναλλακτική λύση έναντι του χαλκού για αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού

Γιατί ο κορυφαίος αναλυτής εμπορευμάτων της Goldman βλέπει τον χαλκό ως εναλλακτική λύση για τα crypto

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εναλλακτική λύση έναντι του χαλκού - όχι του χρυσού - όταν πρόκειται για αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs ο πληθωρισμός αυξάνεται καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της κρίσης Covid-19, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες διατηρούν ιστορικά τη νομισματική πολιτική χαλαρή και η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά σε πολλά μέτωπα.
Ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28/5, αυξήθηκε +3,1% τον Απρίλιο του 2021 σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες.
Ο χρυσός και τα κρυπτονομίσματα θεωρήθηκαν ως αντιστάθμιση έναντι των αυξανόμενων τιμών, με κρυπτονομίσματα σε ορισμένες περιπτώσεις να υποστηρίζουν το bitcoin ως το σύγχρονο αντικαταστάτη του χρυσού.
Οι αντισταθμίσεις για τον πληθωρισμό στοχεύουν στην προστασία του επενδυτή από την πτώση της αγοραστικής δύναμης του χρήματος λόγω της αύξησης των τιμών.
Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί σχεδόν 200 δολάρια από τις αρχές Απριλίου 2021 για να φτάσουν στο υψηλό των τεσσάρων μηνών, τροφοδοτούμενες από την αποδυνάμωση του δολαρίου των ΗΠΑ και την αύξηση της ζήτησης λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Εν τω μεταξύ, τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε μια αγορά για πολύ γερά νευρά..
Το Bitcoin, για παράδειγμα, αυξήθηκε περισσότερο από 25% το 2021, αλλά μειώθηκε περισσότερο από 25% τους τελευταίους τρεις μήνες.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs οι επενδυτές δεν πρέπει να βλέπουν τα ψηφιακά νομίσματα ως υποκατάστατο του χρυσού όταν αναζητούν αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό.
«Κοιτάζετε τη συσχέτιση μεταξύ bitcoin και χαλκού, έχουμε 10 χρόνια ιστορικού συναλλαγών στο bitcoin - είναι σίγουρα ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου», αναφέρει η Goldman Sachs.
Το bitcoin και ο χαλκός δρουν ως «κίνδυνος» για τον πληθωρισμό, σε σύγκριση με τον χρυσό, ο οποίος θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο έναντι του πληθωρισμού.
Ο χαλκός ανέβηκε στα υψηλά όλων των εποχών στα μέσα Μαΐου πριν καταγράψει απότομη πτώση προς το τέλος του μήνα, μόνο για να ανακάμψει ξανά την περασμένη εβδομάδα.
«Υπάρχει καλός πληθωρισμός και υπάρχει κακός πληθωρισμός.
Ο καλός πληθωρισμός είναι όταν προέρχεται από την αύξηση της ζήτησης, και αυτό είναι που αντισταθμίζει το bitcoin, αυτό είναι το αντιστάθμισμα του χαλκού, αυτό είναι που αντισταθμίζει το πετρέλαιο τονίζει η Goldman Sachs.
«Ο χρυσός αντισταθμίζει τον κακό πληθωρισμό, όπου η προσφορά περιορίζεται, η οποία… εστιάζεται στις ελλείψεις σε μάρκες, εμπορεύματα και άλλους τύπους πρώτων υλών εισροών.
Και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε χρυσό ως αντιστάθμιση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης