Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Yao Qian (Λαϊκή Τράπεζα Κίνας) Το blockchain του Ethereum ενδείκνυται για το ψηφιακό γιουάν

Yao Qian (Λαϊκή Τράπεζα Κίνας) Το blockchain του Ethereum ενδείκνυται για το ψηφιακό γιουάν
Ο πρώην επικεφαλής της πρωτοβουλίας για το ψηφιακό νόμισμα της Λαϊκής Τράπεζας δήλωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών πρόκειται να γίνουν πιο «έξυπνα»
Σχετικά Άρθρα

Το blockchain του Ethereum ενδείκνυται για το ψηφιακό γιουάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της πρωτοβουλίας για το ψηφιακό νόμισμα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC), Yao Qian.
Ο κ. Qian δήλωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών πρόκειται να γίνουν πιο «έξυπνα», ενώ το ψηφιακό γιουάν θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικό σε δίκτυα blockchain όπως αυτό του Ethereum.
Ο Yao Qian, διευθυντής του Γραφείου Εποπτείας Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Κίνας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC) δεν πρέπει να είναι απλώς αποτελούν την ψηφιακή μορφή των φυσικών μετρητών.
Αντίθετα, πρέπει να ενσωματώνουν λειτουργίες «έξυπνων» συμβάσεων.
Οι «έξυπνες» συμβάσεις εκτελούν αυτόματα κομμάτια κώδικα blockchain όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
Μπορούν, επίσης, να συμπληρώνουν ή να αντικαθιστούν νομικά συμβόλαια.

Ευπάθειες

Ο Yao δήλωσε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ 2021 ότι ο αριθμός των περιστατικών κυβερνοασφάλειας που προκύπτουν από ευπάθειες των «έξυπνων» συμβάσεων δείχνει ότι η τεχνολογία πρέπει να ωριμάσει.
Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες για το νομικό καθεστώς των ψηφιακών συμβάσεων.
Ως εκ τούτου, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν μια προσεκτική προσέγγιση, ξεκινώντας με απλές, «έξυπνες» συμβάσεις.
Ο Yao ηγήθηκε του εργαστηρίου έρευνας της ψηφιακής νομίσματος της κεντρικής τράπεζας από την ίδρυσή του έως ότου αποχώρησε από τη Λαϊκή Τράπεζα το 2018, μετακομίζοντας στη Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας στα τέλη του 2019.
«Οι πολυεπίπεδες λειτουργίες μπορούν να επιτρέψουν στο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας να ωφελήσει καλύτερα τις ομάδες χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς και να επιτύχει οικονομική ένταξη» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης