Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βουτιά για το Bitcoin λόγω Kuroda - Mεταβλητότητα και ισχυρές απώλειες για Ethereum και Dogecoin

Βουτιά για το Bitcoin λόγω Kuroda - Mεταβλητότητα και ισχυρές απώλειες για Ethereum και Dogecoin
Διολισθαίνουν τα κρυπτονομίσματα - H μεταβλητότητα τρομάζει τους traders

Μεγάλη υποχώρηση σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα διαγράφοντας τα κέρδη της εβδομάδας, μετά την προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda για το volatility και το κερδοσκοπικό trading στο δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα.
Σύμφωνα με την Coinmetrics, γύρω στις 8 μ.μ. το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έπεφτε πάνω από 9%, με την τελευταία στάση του να γίνεται στη ζώνη των 35.700 δολ.
Πτώση κατέγραφε και το έτερο μεγάλο ψηφιακό asset, το Ethereum, που κατρακύλησε στα 2.560 δολ. (-7,7%).
Την ίδια στιγμή, το Dogecoin χάνει -5%, στα 31 σεντ.
«Η μεταβλητότητα του bitcoin έχει μειωθεί αυτή την εβδομάδα, αλλά πιθανότατα αυτό δεν θα διαρκέσει», σχολιάζει ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda Corp. όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η προειδοποίηση Kuroda

Σε συνέντευξή του, ο Kuroda δήλωσε ότι το bitcoin «μετά βίας χρησιμοποιείται ως μέσο διακανονισμού», ενώ διαχώρισε τα κρυπτονομίσματα από τα σταθερά νομίσματα (stable coins), που συνδέονται με άλλα assets για να στηρίξουν την αξία τους.
Tα stable coins πρέπει, επίσης, να συμμορφώνονται με νομικούς κανόνες και κώδικες καλής διακυβέρνησης και επομένως θα μπορούσαν να γίνουν ένα μέσο πληρωμών στο μέλλον, σημείωσε ο διοικητής της BoJ.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από μία σειρά δηλώσεων από αξιωματούχους άλλων κεντρικών τραπεζιτών, με πιο πρόσφατες αυτές της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBOC) ότι το bitcoin δεν μπορεί να γίνει μέσο πληρωμών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί ιστορικά τη μεγαλύτερη φούσκα.
Η απειλή αυστηρότερης εποπτείας εξακολουθεί να αποτελεί βαρίδι για το κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
H Κίνα και το Ιράν έλαβαν μέτρα κατά της εξόρυξης του bitcoin που χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητας ρεύματος, ενώ υπάρχει εκτίμηση ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα αυξήσουν την χρηματοπιστωτική εποπτεία, δεδομένης της αύξησης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και των ακραίων διακυμάνσεών της.

 

Συμφωνία της Ripple με μεγάλη τράπεζα στη Μέση Ανατολή

Με τη δεύτερη τη τάξει τράπεζα του σουλτανάτου του Ομάν, την BankDhofar, αναμένεται να συνεργάζεται πλέον η Ripple.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής mobile banking από το Ομάν να στέλνουν χρήματα στην Ινδία.
Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να στέλνουν έως και 1.000 rial Omani (περίπου 2.600 $) σε ινδικούς λογαριασμούς.

 

 

Ποια είναι τα 5 κρυπτονομίσματα που οι traders «λάτρεψαν» τις τελευταίες 7 ημέρες

Ο όγκος συναλλαγών - το ποσό ενός περιουσιακού στοιχείου που άλλαξε χέρια σε μια δεδομένη περίοδο - είναι ένας από τους βασικούς δείκτες που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να παρακολουθούν τις τάσεις των τιμών και να αξιολογούν τις προοπτικές της αγοράς για ένα συγκεκριμένο νόμισμα.
Το Bankingnews.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα 5 κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη αύξηση του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Polygon (MATIC ), +643,79%: Αξιοποιώντας την εκτεταμένη δραστηριότητα στον τομέα DeFi και την επέκταση του αριθμού των έργων που ξεκινούν στην πλατφόρμα της, το Polygon διέγραψε έναν φανταστικό μήνα, πηγαίνοντας από το ένα ρεκόρ στο άλλο. 
Το νόμισμα παρουσίασε αύξηση 329% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (USD) και 456% έναντι του Bitcoin (BTC) παράλληλα με αύξηση 643% έναντι του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών.
Ethereum Classic (ETC), +229,23%: Διαθέτοντας μια μικρή αλλά ενθουσιώδη βάση, προχωρά ακάθεκτο.
Βέβαια, οι αναλυτές διχάζονται σχετικά με το τι ακριβώς ενεργοποίησε την άνοδο της τιμής στο ETC, ακολουθούμενη από τον αυξανόμενο όγκο συναλλαγών, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.
Προσοχή, μην μπερδεύετε το Classic με το Ether…
Telcoin (TEL), +507,8%: Το Telcoin, μια παγκόσμια πλατφόρμα αποστολής και λήψης εμβασμάτων, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε κατά 437% έναντι του USD και 600% έναντι του Bitcoin τον τελευταίο μήνα, οφείλει τουλάχιστον ένα μέρος της επιτυχίας της στο φλογερό «τρέξιμο» του Polygon.
iExec RLC (RLC), +1.153,62%: Η RLC, το σύμβολο της πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους iExec, παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε μηνιαία βάση, σε ό,τι αφορά τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών, «γράφοντας» ένα εκπληκτικό 1,153%.
Η τιμή του νομίσματος άρχισε να αυξάνεται μετά την ανακοίνωση της λίστας κρυπτονομισμάτων του ανταλλακτηρίου Coinbase Pro στις 4 Μαΐου.
OKB Token, +253,28%: Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών του token OKEx, OKB, αυξήθηκε περισσότερο από 250% αυτό το μήνα.
Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν μεταφράστηκε σε αντίστοιχη αύξηση στην τιμή του token του βοηθητικού προγράμματος: Τις ίδιες 30 ημέρες, η OKB έχασε 18,76% έναντι του USD και κέρδισε μόλις 4,89% έναντι του Bitcoin.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης