Κρυπτονομίσματα

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στα κρυπτονομίσματα - Έπιασε...πάτο η αγορά;

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στα κρυπτονομίσματα - Έπιασε...πάτο η αγορά;
Η αγορά δέχεται πιέσεις και σήμερα Πέμπτη, χωρίς ωστόσο τα κρυπτονομίσματα να υποχωρούν στα πρόσφατα χαμηλά
Σχετικά Άρθρα
Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έγινε σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι παρατηρούν με μεγάλη προσοχή τις ακραίες διακυμάνσεις στα crypto, στον απόηχο του sell off που προκάλεσαν οι περιορισμοί της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αγορά δέχεται πιέσεις και σήμερα Πέμπτη, χωρίς ωστόσο τα κρυπτονομίσματα να υποχωρούν στα πρόσφατα χαμηλά, καθώς πολλοί traders ευελπιστούν σε ένα rebound.
Το bitcoin υποχωρεί 4% στα 37.600 δολ. ενώ το επόμενο μεγάλο κρυπτονόμισμα, το ether, σημειώνει πτώση 7,5% στα 2.676 δολ, σε επίπεδα ωστόσο υψηλότερα από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας.

Έπιασαν... πάτο;

Δεν λείπουν οι αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι η πτώση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ελεγχόμενη, αν λάβει κανείς υπόψη το πρόσφατο volatility.
Εκτιμούν επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι τα κρυπτονομίσματα έπιασαν...πάτο αν και οι ρυθμιστικές αλλαγές και οι επόμενες κινήσεις του Elon Musk εξακολουθούν να αποτελούν ρίσκο.
«Το μεγάλο ξεκαθάρισμα πιθανότητα έγινε», εκτιμά ο Kyle Rodda, αναλυτής της IG Markets.
«Οι επενδυτές χάνουν την υπομονή τους, αλλά μάλλον πιάσαμε πάτο», προσθέτει.

«Δεν αποτελεί υποκατάστατο χρημάτων»

Η μεγάλη πτώση στο bitcoin πυροδοτήθηκε από τα μέτρα της Κίνας και από την ανακοίνωση της Tesla ότι δεν θα δέχεται πλέον το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης στο περιβάλλον.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι οι μεγάλες μεταφορές κρυπτονομισμάτων πρέπει να δηλώννται στην εσωτερική υπηρεσία Εσόδων, ενώ η Federal Reserve προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβουν τα crypto αναφορικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
«Δεν αποτελούν υποκατάστατο χρημάτων.
Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για ενα εναλλακτικό asset», σχολιάζει ο Vishnu Varathan, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής στην Mizuho Bank.
Οι εν λόγω αμφιβολίες έχουν εμποδίσει το bitcoin να κλείσει πάνω από τον κινητό μέσο όρων των 200 ημερών από την κατάρρευσή του στα 30.000 δολ.
Η στήριξη αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο επίπεδο των 37.000 δολ. αλλά το κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 40.904 δολ.
Την ίδια ώρα το ether, το οποίο υποχώρησε στα 1.730 δολ. το περασμένο σαββατοκύριακο, κατάφερε να προσελκύσει αγοραστές και να ανακάμψει στα 2.500 δολ.

Θα επιτρέψει μεταφορές κρυπτονομισμάτων η PayPal

Εν τω μεταξύ, η PayPal θα επιτρέψει τη μεταφορά Bitcoin, ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων σε «τρίτα» πορτοφόλια, σύμφωνα με την Coindesk.
Πρόκειται για άλλη μία εξέλιξη, η οποία αποτελεί ένα βήμα αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων, ως μέρος των παραδοσιακών συναλλαγών.
Η PayPal έχει επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράζουν κρυπτονομίσματα από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπει τη μεταφορά τους εκτός PayPal σε ιδιωτικούς λογαριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Robinhood ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιτρέψει την ανάληψη και τη μεταφορά των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης