Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βitcoin: Τα τρία σημάδια που πείθουν ότι οι «αρκούδες» έχουν σταματήσει να πωλούν - Προ των πυλών νέα άνοδος

Βitcoin: Τα τρία σημάδια που πείθουν ότι οι «αρκούδες» έχουν σταματήσει να πωλούν - Προ των πυλών νέα άνοδος
Αναλυτές όπως οι Cheds και Korous AK θεωρούν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει την αντίσταση των 42.000 δολ.
Σχετικά Άρθρα

Τρία σημάδια που πείθουν ότι οι «αρκούδες» έχουν σταματήσει να πωλούν παρουσιάζει η Glassnodes, με το συναίσθημα για το Bitcoin να αποκτά και πάλι θετικό πρόσημο.
Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε στις 26 Μαΐου, σπάζοντας για πρώτη φορά από τότε που Κίνα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν περιορισμούς στις συναλλαγές με κρυπτονόμισματα το ψυχολογικό όριο των 40.000 δολ.
Στο μεταξύ, αναλυτές όπως οι Cheds και Korous AK θεωρούν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει την αντίσταση των 42.000 δολ. βραχυπρόθεσμα, ωστόσο συνιστούν προσοχή μέχρι η spot αγορά να δώσει σήμα ότι η bear market έχει παρέλθει.
Ειδικότερα, ο Cheds αναφέρει ότι ο κινούμενος μέσος όρος των 200 ημερών κυμαίνεται στα 40.600 δολ.

Μείωση συναλλαγών με Bitcoin

Η πλατφόρμα Glassnode αποκάλυψε στις 26 Μαΐου ότι ο συνολικός αριθμός των διευθύνσεων στις οποίες στέλνονται κρυπτονομίσματα έχει μειωθεί.
Ο δείκτης, που ονομάζεται «Number of Addresses Depositing to Exchanges» εμφανίζει τον αριθμό των διευθύνσεων που εμφανίζονται ως αποστολείς χρημάτων σε μια συναλλαγή.
66885239-cedb-429b-8136-09430d10c421.jpeg
Με απλά λόγια, δείχνει μείωση του αριθμού των νέων traders σε Bitcoin.
Αυτό συμβαίνει γιατί η εν λόγω αγορά είναι ιδιαίτερα συναισθηματική.
Ωστόσο, η πτώση του δείκτη σηματοδοτεί επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος για πωλήσεις.

Το NVT φτάνει στο κλασικό επίπεδο αντιστροφής

Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών του δείκτη Value-to-Transaction (NVT) που αφορά το Bitcoin μειώθηκε σε χαμηλό 14 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.
afa19b12-9a0f-47b9-ad1a-952c1524fe64.jpeg
Η τιμή του Bitcoin αντέδρασε έντονα όταν ο δείκτης NVT άγγιξε τα 500 στο ωριαίο γράφημα, όπως δείχνει το παραπάνω διάγραμμα.
Με βάση μόνο το fractal συναίσθημα, ο δείκτης υποδηλώνει ανοδική πορεία για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, που πλέον τυγχάνει διαπραγμάτευσης σε επίπεδα +36% σε σχέση με τα χαμηλά Μαΐου, στα 30.000 δολ.

Αύξηση διευθύνσεων που συσσωρεύουν

Άλλος ένα δείκτης της Glassnode που παρουσιάζει τα τελευταία χαμηλά του Bitcoin έχει προκαλέσει στους επενδυτές ενίσχυση του bullish συναισθήματος:
«Ο αριθμός των διευθύνσεων που… συγκεντρώνουν» (Number of Accumulation Addresses) σημειώνει ρεκόρ, όπως συνέβη όταν η ισοτιμία δολαρίου και bitcoin έφτασε τα 30.000 δολ. (545.000)
Η Glassnode ορίζει ως διευθύνσεις συσσώρευσης εκείνες που έχουν τουλάχιστον δύο εισερχόμενες συναλλαγές Bitcoin και οι οποίες δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ εκροές χρημάτων.
Μάλλον πρόκειται για μακροχρόνιους επενδυτές.
Η αύξηση των διευθύνσεων συσσώρευσης κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών που κατάστρεψε δισεκατομμύρια σε μοχλευμένες θέσεις δείχνει ότι οι «ταύροι» που έχουν ανοίξει long θέσεις έχουν απορροφήσει τις πωλήσεις.
Kαι αυτό είναι άλλο ένα ανοδικό σημάδι.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης