Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πτώση στα 15 χιλ. ή άνοδο στα 500 χιλ. για το bitcoin… ο Krugman παραιτήθηκε - Έρχεται ράλι ή αναπήδηση της ψόφιας γάτας;

Πτώση στα 15 χιλ. ή άνοδο στα 500 χιλ. για το bitcoin… ο Krugman παραιτήθηκε  - Έρχεται ράλι ή αναπήδηση της ψόφιας γάτας;

Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα, Bitcoin και Ether δείχνουν την πιθανότητα κίνησης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με υψηλότερο βαθμό μεταβλητότητας

Το τρέχον σενάριο στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι μόνο για τους traders που μπορούν να αναλάβουν μεγαλύτερους κινδύνους.

Αλλά οι αδύναμοι πρέπει να έχουν υπομονή και να προσέχουν.
Αυτό αναφέρουν οι περισσότεροι αναλυτές της αγοράς, με μεγάλη όμως μερίδα αυτών να αποφεύγουν να προβλέψουν τι μπορεί να συμβεί.

Στα ύψη ο κίνδυνος διακυμάνσεων

Αν και οι προοπτικές είναι θετικές για το Bitcoin (BTC) και το Ether (ETH), τα κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση που λίγο έωςπολύ συμπεριφέρονται ως κινητήριες μηχανές για την υπόλοιπη αγορά κρυπτογράφησης, η Πραγματοποιημένη Μεταβλητότητα (Realized Volatility) σε ένα χρονικό πλαίσιο 30 ημερών έχει φτάσει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2017.
Εν τω μεταξύ, η μεταβλητότητα των 30 ημερών του Bitcoin υποδηλώνει ότι το περιουσιακό στοιχείο αναφοράς παραμένει σε κίνδυνο έντονων διακυμάνσεων στις επόμενες ημέρες.
Με απλά λόγια, τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα δείχνουν την πιθανότητα κίνησης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με υψηλότερο βαθμό μεταβλητότητας.
Βέβαια, αυτή η εικόνα θα μπορούσε να σημαίνει επιθετικά κέρδη και απώλειες για τους daytraders.


Αγορά σε πτωτικό κανάλι

Ο συναγερμός μεταβλητότητας χτυπά τη στιγμή που τόσο το Bitcoin όσο και ο Ether έχουν καταγράψει απίστευτα ράλι μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών τους.
Ειδικότερα, το bitcoin σημείωσε απώλειες άνω του 50% μετά την άνοδο κοντά στα 65.000 δολάρια τον Απρίλιο - μια διόρθωση που οφείλεται εν μέρει στα tweets του Elon Musk και την επανάληψη της απαγόρευσης της Κίνας.
Το Ethereum, του οποίου η θετική συσχέτισης με το Bitcoin βρίσκεται σήμερα κοντά στο 0,88, ακολούθησε την πτωτική διόρθωση.
Το Ether σημείωσε πτώση κατά 60% από το υψηλό ρεκόρ των 4.380 δολαρίων στα μέσα Απριλίου.
Ωστόσο, οι "ταύροι" είδαν ευκαιρίες στην εν λόγω πτώση των τιμών, στο βαθμό που βοήθησαν τις τιμές Bitcoin και Ether να ανακάμψουν έως και 36,12% και 68,52% από τις χαμηλές τιμές τους αντίστοιχα.
Ορισμένοι αναλυτές ανέμεναν ότι η ανοδική αντίδραση θα επεκταθεί περαιτέρω με βάση υποστηρικτικούς μακροοικονομικούς καταλύτες, και κυρίως τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Στα 500 χιλ. ή στα 15 χιλ. δολ. το bitcoin;

Η Tech bull, Cathie Wood, η οποία είναι επικεφαλής της Ark Investment Management, επανέλαβε τον στόχο των 500.000 δολαρίων της μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, αποκαλώντας την πτώση "μια πραγματικά υπέροχη στιγμή για αγορά."
Ωστόσο, πολλοί προειδοποίησαν επίσης τους traders να μην αγοράσουν κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής φάσης, ειδικά μετά από ένα ετήσιο ράλι που αυξάνει τους κινδύνους κέρδους από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.
Οι αναλυτές της BiotechValley Insights Consulting Group σημείωσαν ότι το Bitcoin έπεσε ακόμη και όταν ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,2%, δηλώνοντας ότι η αγορά κρυπτογράφησης περνά τώρα από ένα «στάδιο άγχους».
"Πιστεύω ότι το Bitcoin έχει πολύ δρόμο στην πτώση", έγραψε ένας από τους αναλυτές της BiotechValley.
"Νομίζω ότι θα επανέλθει στην πτώση με μια περιοδική αναπήδηση της ψόφιας γάτας", πρόσθεσε.
Η Koroush AK, ανεξάρτητος αναλυτής της αγοράς, υιοθέτησε μια μάλλον μεσαία προσέγγιση.
Συμβούλεψε τους traders να περιμένουν μια σαφή αναπήδηση πάνω από τα επίπεδα βραχυπρόθεσμης αντίστασης προτού καθορίσουν την στρατηγική τους.

O Musk και οι miners 

Βέβαια, η αγορά κρυπτονομισμάτων άγεται και φέρεται από τις διαθέσεις του Elon Musk.
Αυτή τη φορά το νέο tweet του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Tesla ότι πραγματοποίησε συνομιλίες με miners bitcoin στη Βόρεια Αμερική, έδωσε «ανάσα» στα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία ανακάμπτουν από το sell off των προγούμενων ημερών.
Τι συζήτησε με τους miners «Μίλησα με τους miners στη Βόρεια Αμερική. Είναι αποφασισμένοι να δημοσιεύσουν την τωρινή και τη μελλοντική χρήση ανανεώσιμων πηγών και να ζητήσουν από τους άλλους miners να κάνουν το ίδιο.
Πιθανώς υποσχόμενο», έγραψε στο Twitter o Musk. Spoke with North American Bitcoin miners. They committed to publish current & planned renewable usage & to ask miners WW to do so. Potentially promising. — Elon Musk (@elonmusk) May 24, 2021

Μάλιστα, ο CEO της Microstrategy, Michael Saylor, επιβεβαίωσε πως φιλοξένησε τη συνάντηση μεταξύ του Elon Musk και μερικών Bitcoin miners, οδηγώντας στη δημιουργία του Bitcoin Mining Council. Yesterday I was pleased to host a meeting between @elonmusk & the leading Bitcoin miners in North America. The miners have agreed to form the Bitcoin Mining Council to promote energy usage transparency & accelerate sustainability initiatives worldwide.

Παραιτήθηκε των προβλέψεων ο Krugman

Μπορεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman να έχει χαρακτηρίσει το bitcoin ένα κλασικό «σχήμα Πόντσι», βάλλοντας ουκ ολίγες φορές κατά του κρυπτονομίσματος, όμως ξεκαθάρισε εσχάτως ότι έχει σταματήσει να προβλέπει την επικείμενη κατάρρευση του bitcoin.
Ο οικονομολόγος προτείνει τώρα να σκεφτούμε την κρυπτογράφηση «ως λατρεία που μπορεί να επιβιώσει επ 'αόριστον».
krug.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης