Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ολλανδία: Οι εργαζόμενοι της Domino's Pizza θα μπορούν να πληρώνονται σε Bitcoin

Ολλανδία: Οι εργαζόμενοι της Domino's Pizza θα μπορούν να πληρώνονται σε Bitcoin
Η εταιρεία με περισσότερα από 270 καταστήματα στην ολλανδική επικράτεια, ανέφερε, πως οι υπάλληλοί της θα μπορούν να επιλέξουν να πληρώνονται σε ευρώ ή Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Η Immensus Holding, που έχει μέσω franchising, δεκάδες καταστήματα της γνωστής αλυσίδας Domino's Pizza στην Ολλανδία ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοί της θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνονται σε Bitcoin.
Η εταιρεία με περισσότερα από 270 καταστήματα στην ολλανδική επικράτεια, ανέφερε, πως οι υπάλληλοί της θα μπορούν να επιλέξουν να πληρώνονται σε ευρώ ή Bitcoin για τη μισθοδοσία που υπερβαίνει τον κατώτατο μισθό της χώρας.
Η BTC Direct, μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων με έδρα την Ολλανδία, θα χειριστεί τις πληρωμές για οποιονδήποτε από τους περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους της εταιρείας που επιλέγουν να συμμετάσχουν.
«Είμαστε μια σύγχρονη εταιρεία και συνεργαζόμαστε με πολλούς νέους υπαλλήλους, δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της Immensus, Jonathan Gurevich.
«Τους ακούμε να μιλάνε για Bitcoin και θέλουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε κρυπτονομίσματα», συμπλήρωσε.

Η ολλανδική νομοθεσία

Η ολλανδική νομοθεσία απαιτεί από τις εταιρείες να πληρώνουν τον ελάχιστο μισθό για τους εργαζομένους σε ευρώ.
Ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στη χώρα εξαρτάται από την ηλικία και τις ώρες εργασίας.
Γενικά οι εργαζόμενοι ηλικίας 15-18 ετών με την παροχή περισσότερης εργασίας μπορούν να λάβουν υψηλότερες από τον ελάχιστο μισθό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσθέσουν στις αποδοχές τους και Bitcoin, όπως γράφει η cointelegraph.
Η ανακοίνωση της Immensus ότι θα προσφέρει πληρωμές σε Bitcoin συμπίπτει με την 11η επέτειο της πρώτης επιτυχημένης εμπορικής συναλλαγής με κρυπτονομίσματα για δύο πίτσες Papa John, μια εκδήλωση γνωστή τώρα ως Bitcoin Pizza Day.
Ωστόσο, έρχεται επίσης την ίδια εβδομάδα η τιμή του Bitcoin και πολλά κρυπτονομίσματα σημείωσαν διψήφια ποσοστά πτώσης, με το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα να πέφτει σχεδόν κάτω από 30.000 δολάρια, πριν ανακάμψει το Σάββατο (22/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης