Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Elon Musk: Μοναδική λύση για την ανάταση του Bitcoin το Lightning Network

Elon Musk: Μοναδική λύση για την ανάταση του Bitcoin το Lightning Network
To Lightning Network προτάσσει για την ανάταξη του Bitcoin ο Elon Musk
Σχετικά Άρθρα

Ως μοναδική λύση για την ανάταξη του Bitcoin στα επίπεδα που βρισκόταν τον Απρίλιο, δηλαδή στις 64.000 δολ., είναι το Lightning Network, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Twitter ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, Elon Musk. 
Πιο συγκεκριμένα, ενώ στο Twitter είχε «ανάψει» η συζήτηση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, ο Elon Musk παρενέβη, αναφέροντας ότι χρειάζεται, πλέον, εκ των ων ουκ άνευ είναι το Lightning Network.

Τι είναι το Lightning Network

Το Lightning Network είναι ένα πρωτόκολλο πληρωμών «επιπέδου 2» που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται σε στρώματα δικτύων blockchain όπως αυτό του bitcoin ή του litecoin. 
Και οι δύο παράγοντες αυξάνονται ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο ενός προηγμένου επιπέδου (π.χ. για το Bitcoin) θα μπορεί να μεταφέρει όλες τις ανθρώπινες συναλλαγές στο μέλλον», ανέφερε ο CEO της Tesla την Παρασκευή.
Μέχρι τότε, ωστόσο, το Lightning κρίνεται απαραίτητο για να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο εύρος ζώνης, πρόσθεσε.
Το Lightning Network είναι ένα επίπεδο πάνω από το blockchain του Bitcoin, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, επιτρέποντας τη λειτουργία στα κανάλια που δημιουργούνται από χρήστες για την αποστολή και τη λήψη πληρωμών. 

Τι είπε ο Elon Musk

«Ο αριθμός επιπέδων εξαρτάται από το προβλεπόμενο εύρος ζώνης και τους υπολογισμούς που γίνονται.
Ο Musk μίλησε, επίσης, για το ενεργειακό κόστος του Bitcoin, αλλά και για το γεγονός ότι η Tesla θα σταματήσει να το δέχεται ως τρόπο πληρωμής:
Πρότεινε οι κορυφαίοι 10 οργανισμοί που διενεργούν εξορύξεις να υπόκεινται σε ελέγχους για την ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιούν, ως έναν τρόπο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης