Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μπορεί το Ethereum με κεφαλαιοποίηση 458 δισεκ να ξεπεράσει το Bitcoin 915 δισεκ. – Κάποιοι το θεωρούν πιθανό

Μπορεί το Ethereum με κεφαλαιοποίηση 458 δισεκ να ξεπεράσει το Bitcoin 915 δισεκ. – Κάποιοι το θεωρούν πιθανό
Eάν η αξία του Ethereum φθάσει στα 8.000 δολάρια τότε η συνολική κεφαλαιοποίηση του θα είναι ίδια με αυτή του Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Το Ethereum έχει αυξηθεί περισσότερο από 400% από την αρχή του 2021 και ήδη ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση το Bitcoin.
Το Ethereum με αξία 3.940 δολάρια έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 458 δισεκ. και το Bitcoin με αξία 48.750 δολάρια έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 915 δισεκ. δολάρια.
Για την ιστορία η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είναι 2,28 τρισεκ. δολάρια
Το Ethereum έφθασε έως τα 4.063 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη περίπου 450% για το 2021... μέχρι στιγμής.
Με ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Ethereum πρέπει να διπλασιαστεί στην τιμή για να φθάσει το Bitcoin.
Δεν θα εκπλαγείτε εάν το κλείσιμο της ψαλίδας δεν θα μπορούσε να συμβεί στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022", δήλωσε ο Seamus Donoghue, αντιπρόεδρος στρατηγικών συμμαχιών στο Metaco.
«Η επενδυτική θέση γύρω από το bitcoin ως χρυσός νούμερο 2 ή ένα asset πλούτου είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αντιπροσωπεύει μια αγορά κρυπτονομισμάτων 10 έως 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Αναδιανομή κεφαλαίων στην αγορά κρυπτονομισμάτων

«Μια δυνητικά πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία είναι η επαναξιολόγηση των κεφαλαιαγορών και αυτό σχετίζεται με τα έξυπνα συμβόλαια και το Ethereum πρωταγωνιστεί».
Το θέμα της ανατροπής δηλαδή ένα κρυπτονόμισμα να περάσει ένα άλλο δεν είναι καινούργιο.
Στην προηγούμενη bull market αγορά των κρυπτονομισμάτων το Ethereum προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, αν και τελικά μαζί με το Bitcoin κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα περισσότερα κεφάλαια.
Το Ethereum, θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο μέλλον καθώς πολλοί επενδυτές βλέπουν αυτή την προοπτική δηλαδή την ανακατανομή κεφαλαίων μεταξύ των κρυπτονομισμάτων.
Η φήμη του Ethereum ως η μελλοντική πλατφόρμα που θα μπορούσε να αποτελέσει τα δομικά στοιχεία αυτής της νέας οικονομίας, ήδη αναπτύσσεται.

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια ευρώ με την πώληση ενός διετούς ψηφιακού ομολόγου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain του Ethereum.
Αυτό ήταν αξιοσημείωτο όχι επειδή είναι η πρώτη έκδοση ομολόγου σε κρυπτονόμισμα, αλλά επειδή είναι η πρώτη με βαθμολογία ΑΑΑ με βάση τους οίκους αξιολόγησης.
Είναι μια υπόδειξη για το μέλλον του και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σε κλίμακα, με πολύ χαμηλότερο κόστος, λιγότερη διαμεσολάβηση και περισσότερη διαφάνεια.
Αλλά το ταξίδι για πιθανή αναδιανομή κεφαλαίων έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Καταλύτης η αναβάθμιση του Ethereum 2.0

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που πρέπει να συμβούν στην πλατφόρμα ή το δίκτυο της Ethereum που πρέπει να επιλυθούν.
Ένα από τα προβλήματα σε μια κωδικοποιημένη μορφή είναι η δημιουργία ρευστότητας σε μια δευτερεύουσα αγορά για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με το Ethereum.
Αλλά αν αυτό μπορούσε να επιλυθεί ενδεχομένως κατά το επόμενο 1,5 έτος, θα μπορούσαν να συμβούν πολλά.
Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα στο Ethereum, όπως προβλήματα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας, υψηλές συναλλαγές.
Αυτό αναμένεται ευρέως να επιλυθεί σε μια επερχόμενη αναβάθμιση στο Ethereum 2.0.
Είναι ακόμα αβέβαιο ως προς το πότε θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στο Ethereum 2.0, ίσως στις αρχές του 2022 ως πιθανό χρονοδιάγραμμα, αλλά θα μπορούσε να είναι το παιχνίδι αλλαγής που το Ethereum θα φθάσει στο Bitcoin.
Αν φτάσουμε στο σημείο όπου οι άνθρωποι πιστέψουν ότι αυτό θα μπορούσε συμβεί τότε αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό καταλύτη.
Δεν απέχει πολύ… εάν η αξία του Ethereum φθάσει στα 8.000 δολάρια τότε η συνολική κεφαλαιοποίηση του θα είναι ίδια με αυτή του Bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης