Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέο tweet του Musk και....ράλι για το dogecoin

Νέο tweet του Musk και....ράλι για το dogecoin
Ένα tweet του Elon Musk ήταν αρκετό για να προκαλέσει νέο ράλι στην τιμή του dogecoin
Σχετικά Άρθρα
Ένα tweet του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk ήταν αρκετό για να προκαλέσει νέο ράλι στην τιμή του dogecoin, με το κρυπτονόμισμα να εκτοξεύεται κατά 40% στα 0,56 σεντς.
Παράλληλα η πλατφόρμα Coinbase ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει το dogecoin σε ορίζοντας 6-8 εβομάδων.
«Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές του dogecoin για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συναλλαγών του συστήματος», ανέφερε ο Musk. «Πιθανόν υποσχόμενο», πρόσθεσε. To dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως...αστείο, έχει σημειώσει ένα ξέφρενο ράλι 10.000%, ωστόσο το Σαββατοκύριακο σημείωσε «βουτιά» 35%, μετά την εμφάνιση του Elon Musk στο Saturday Night Live, όπου το χαρακτήρισε «φασαρία».
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά κερδοσκοπίκό asset, ενώ έχει εγείρει ανησυχίες για μια πιθανή φούσκα στην αγορά των crypto - αν και ορισμένοι οικονομολόγοι θα έλεγαν ότι όλα τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε φούσκα, όπως σημειώνει το CNBC.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey προειδοποίησε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να «είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους», επαναλαμβάνοντας μια παρόμοια προειδοποίηση από την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.
O διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk ανακοίνωσε τις προηγούμενες την Πέμπτη, ότι εταιρεία θα αναστείλει τις πληρωμές Bitcoin λόγω ανησυχιών για το περιβάλλον.
Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 50.000 δολάρια στα 49.849 δολάρια με την συνολική αποτίμηση στα 934 δισεκ. δολάρια.
Ως ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας που φούσκωσε το Bitcoin η Tesla ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των κερδών του πρώτου μήνα 2021 ότι κέρδισε 272 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση Bitcoin που είχε αγοράσει στον ισολογισμό της εταιρείας.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Musk αστειεύτηκε για την πιθανότητα να αποδεχθεί η εταιρεία Dogegoin για πληρωμές.
Σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Twitter, ο Musk έγραψε ότι, ενώ εξακολουθεί να είναι πιστός στο κρυπτονόμισμα, ο Tesla ανησυχεί για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων για την δημιουργία των Bitcoin, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των περιβαλλοντολόγων κατά του Βitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης