Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Μεγάλη απάτη ύψους 2,1 εκατ. δολ. εις βάρος μελών του φόρουμ WallStreetBets της Reddit

Κρυπτονομίσματα: Μεγάλη απάτη ύψους 2,1 εκατ. δολ. εις βάρος μελών του φόρουμ WallStreetBets της Reddit
Μεγάλη απάτη εις βάρος μελών του φόρουμ WallStreetBets της Reddit
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη απάτη εις βάρος μελών του φόρουμ WallStreetBets της Reddit, με ζημία για τα θύματα άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και ενός λογαριασμού που ονομάζεται WallStreetBets – Crypto Pumps, δινόταν η δυνατότητα αγοράς από τη WSB Finance, προτού υπάρξει καταχώριση σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο.
Σημειώνεται πως τα λεγόμενα alt-coins έχουν κέρδη καθημερινά που ανά περιπτώσεις ξεπερνούν το 1.000%, οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να δελεαστεί και να πέσει θύμα απάτης.

Πώς έγινε η απάτη

Ο λογαριασμός που υποτίθεται πως εκτελούσε την πώληση προέτρεπε τους χρήστες της Telegram να στείλουν Binance Coin, γνωστό ως BNB, ή Ether, σε ένα χαρτοφυλάκιο χαρτονομισμάτων.
Στη συνέχεια, έπρεπε να έλθουν σε επικοινωνία με ένα «token bot» στο Telegram για να λάβουν κέρματα WSB Finance.
Αυτά, ωστόσο, δεν παραδόθηκαν ποτέ.
Ένα δεύτερο μήνυμα στη συνέχεια στο Telegram έλεγε σε όσους είχαν ήδη στείλει χρήματα ότι, λόγω προβλήματος με το bot, θα έπρεπε να στείλουν ξανά το ίδιο ποσό, διαφορετικά θα χανόταν η αρχική τους επένδυση.
Τα χρήματα που κατατέθηκαν στον λογαριασμό αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, φαίνεται να είναι της τάξης των 2,1 εκατ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης