Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Mε χρηματοδότηση της Accenture προετοιμάζεται το ψηφιακό δολάριο

Mε χρηματοδότηση της Accenture προετοιμάζεται το ψηφιακό δολάριο
Οι ΗΠΑ τεστάρουν τις δυνατότητες του ψηφιακού δολαρίου μέσω… Accenture

Το Digital Dollar Project ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει εντός των επόμενων δώδεκα μηνών. πέντε πιλοτικά προγράμματα για ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών.
Το έργο είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου Συναλλαγών Εμπορευμάτων (CFTC) J. Christopher Giancarlo's και της Accenture.
Η Accenture θα παράσχει χρηματοδότηση για τουλάχιστον πέντε από τα προαναφερόμενα projects, που στοχεύουν τόσο στη διεξαγωγή έρευνας όσο και στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της στο ευρύ κοινό.

«Ηγέτιδα δύναμη…»

Σημειώνεται πως περισσότερο από μία φορά ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έχει επισημάνει πως οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να βιαστούν σε ό,τι αφορά το ψηφιακό δολάριο.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Giancarlo, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία που ταιριάζουν καλύτερα στην ανάπτυξη των κρατικών ψηφιακών νομισμάτων, οπότε μια τέτοια πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί στη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων.
«Οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να πρωτοστατήσουν, αλλά πρέπει να γίνουν ηγέτιδα δύναμη στον καθορισμό των προτύπων για το ψηφιακό μέλλον του χρήματος» αντέτεινε.
Επισημαίνεται ότι η Accenture συνεργάζεται με αρκετές ρυθμιστικές αρχές για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος.
Για παράδειγμα, επιλέχθηκε ως εταίρος από τις κεντρικές τράπεζες της Γαλλίας, της Σουηδίας, του Καναδά και της Σιγκαπούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης