Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Goldman Sachs: Φοβάστε τα κρυπτονομίσματα;... Οι 19 μετοχές του S&P 500 που έχουν «ασφαλή σύνδεση» με αυτά

Goldman Sachs: Φοβάστε τα κρυπτονομίσματα;... Οι 19 μετοχές του S&P 500 που έχουν «ασφαλή σύνδεση» με αυτά
Η Goldman Sachs εντόπισε ένα αναδυόμενο σύμπλεγμα μετοχών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και μάλιστα αποδίδουν πολύ καλύτερα από το ίδιο το S&P 500
Σχετικά Άρθρα
Παρά το ισχυρό ράλι ανόδου των κρυπτονομισμάτων, υπάρχει μεγάλη μερίδα επενδυτών που φοβάται ακόμη να επενδύσει σε αυτά.
Όμως τι γίνεται με τις εισηγμένες στην αμερικανική μετοχική αγορά που έχουν συνδέσει τις προοπτικές τους με τα κρυπτονομίσματα;
Η Goldman Sachs, εντόπισε ένα αναδυόμενο σύμπλεγμα μετοχών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και μάλιστα αποδίδουν πολύ καλύτερα από το ίδιο το S&P 500.
Σε σημείωμα προς τους επενδυτές επεσήμαναν 19 μετοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που είχαν κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 1 δισ. δολαρίων και στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και blockchain

Η υπεραπόδοση

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, πολλές από αυτές τις μετοχές έχουν «ξεπεράσει δραματικά» την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, με τις εταιρείες να αποδίδουν κατά μέσο όρο 43% φέτος, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές το 13% που κερδίζει ο S&P 500 την ίδια περίοδο.
Οι δύο κορυφαίες μετοχές ήταν οι εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Marathon Digital Holdings και Riot Blockchain με κέρδη 218% και 151% μέχρι σήμερα, αντίστοιχα.
Η Tesla είχε επίσης μια σταθερή χρονιά, με τη μετοχή να φτάνει στο υψηλό όλων των εποχών των 883 δολαρίων τον Ιανουάριο, μερικές εβδομάδες πριν από την ανακοίνωσή ότι είχε επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin.
Το Facebook έχει επίσης αναφερθεί ως ένας μεγάλος παίκτης, με σχέδια να ξεκινήσει τη δική του κρυπτογράφηση.
Ένας άλλος από τους εταιρικούς υποστηρικτές του Bitcoin (BTC) είναι η MicroStrategy, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται στα μέσα Απριλίου λίγο πριν το ίδιο το Bitcoin φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών των 65.000 δολαρίων.
Η Goldman εκτιμά ότι η εταιρεία έχει συμμετοχές BTC αξίας περίπου 4,5 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία πληρωμών του Jack Dorsey, Square, έχει επίσης διαθέσει χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ύψους περίπου 220 εκατ. δολάρια.
Άλλες εταιρείες πληρωμών που κλίνουν έντονα προς τα crypto περιλαμβάνουν τις PayPal, Mastercard και Visa, οι οποίες προσφέρουν κάποιες μορφές πληρωμών ψηφιακών στοιχείων και ακόμη και συναλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οι αναλυτές της Goldman σημείωσαν επίσης ότι δύο μεγάλες τράπεζες, η BNY Mellon και η JPMorgan Chase, ηγήθηκαν της υιοθέτησης blockchain μέσω κρυπτογράφησης και διατραπεζικών συναλλαγών.
Η λίστα ολοκληρώθηκε με την Coinbase, πρωτοπόρο στο blockchain, την IBM, την Nvidia και εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως οι InvestView, Broadridge Financial και Ideanomics.

Ο χρησμός...

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Dan Ives, αναλυτής της εταιρείας επενδύσεων Wedbush Securities είπε με λίγα λόγια τη μεγάλη εικόνα:
"Η ιστορία εδώ είναι πολύ μεγαλύτερη από το να επενδύουμε σε Bitcoin και να προβλέψουμε την πιθανή πορεία τιμών του...
Πρόκειται για τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα crypto, το blockchain και το Bitcoin στον εταιρικό κόσμο την επόμενη δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης