Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι «αγαπημένες» μετοχές της Goldman Sachs που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα

Οι «αγαπημένες» μετοχές της Goldman Sachs που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα
Στο χορό των κρυπτονομισμάτων εισέρχεται και η Goldman Sachs,

Στο χορό των κρυπτονομισμάτων εισέρχεται και η Goldman Sachs, η οποία παρουσίασε το δικό της, ενεργά διαχειριζόμενο bitcoin fund.
Παράλληλα η Goldman Sachs δημοσίευσε μια έκθεση που εξέταζε τις μετοχές που είναι συνδεδεμένες με το blockchain.
Σε αυτή την έκθεση αναφέροντα οι μετοχές 19 εταιριών εισηγμένων σε αμερικανικά χρηματιστήρια με έκθεση blockchain και κρυπτονομίσματα με κεφαλαιαποίηση άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και κατά μέσο όρο κάθε μετοχή έχει ξεπεράσει την απόδοση του δείκτη S&P 500 κατά 34% σε ετήσια βάση.

Πρώτον, η Goldman δείχνει το διάγραμμα Venn παρακάτω για να δείξει πώς επέλεξε το τις μετοχές που είναι συνδεδεμένες με κρυπτονομίσματα:

  • Text search Οποιαδήποτε σχετική διαπίστωση δικαιολογεί 1 πόντο. 10 ή περισσότερα ευρήματα δικαιολογούν 3 πόντους. Η ρητή μνεία στο Bloomberg ή του FactSet εγγυάται 3 πόντους
  • Betas to Bitcoin Η κατάταξη beta στο κορυφαίο 25% των μετοχών εγγυάται 1 πόντο. Η κατάταξη beta στο 10% των μετοχών εγγυάται 3 πόντους
  • Index and ETF membership Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε ευρετήριο δικαιολογεί 1 πόντο. η συμμετοχή σε δύο ή περισσότερους δείκτες εγγυάται 3 πόντους

goldman_cryptos_stocks_1.jpg

Στην οθόνη κρυπτογράφησης, η τράπεζα περιλαμβάνει οποιεσδήποτε μετοχές στο σε όλο τον κόσμο με έξι ή περισσότερους.
Αποτελεσματικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε συστατικό πρέπει να εξετάζεται ως πολύ εκτεθειμένο σε τουλάχιστον δύο από τις τρεις προσεγγίσεις.
best_performing_assets_april_2021.jpg

Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε μια οθόνη 19 μετοχών των ΗΠΑ με κεφαλαιαποίηση άνω τους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και υψηλή έκθεση σε τεχνολογία blockchain ή/και κρυπτονομίσματα.
Κατά μέσο όρο, αυτές οι μετοχές έχουν ξεπεράσει δραματικά την απόδοση του δείκτη S&P 500 τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την αύξηση της τιμής του Bitcoin.
Ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο των μετοχών έχει δείξει περίπου 60% συσχετίσεις με το Bitcoin και το Bloomberg Galaxy Crypto Index κατά τη διάρκεια του τους τελευταίους μήνες, σε σύγκριση με το 20% των συσχετίσεων για το S&P 500.
Έντεκα από τις 19 μετοχές ανήκουν στον κλάδο του κλάδου της πληροφορικής/λογισμικού και τέσσερις στο χρηματοοικονομικό κλάδο.
goldman_crypto_stocks.jpg

Τέλος, εδώ είναι η πλήρης λίστα
goldman_crypto_stocks_1.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης