Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στα 50 δισεκ. δολ. η αξία του Dogecoin ενόψει Doge Day - Ποιοι οι λόγοι για το ράλι

Στα 50 δισεκ. δολ. η αξία του Dogecoin ενόψει Doge Day - Ποιοι οι λόγοι για το ράλι
Το Dogecoin έχει «τρέξει» με 200% την τελευταία εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Το ενδιαφέρον των traders συγκεντρώνει τις τελευταίες ημέρες το τρολ κρυπτονόμισμα Dogecoin, το οποίο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας στο σημείο να είναι πλέον το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με την αξία του την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές να ξεπερνά τα 50 δισεκ. δολ.
Ειδικότερα, το Dogecoin έχει «τρέξει» με 200% την τελευταία εβδομάδα, ενώ από την αρχή της χρονιάς σημειώνει ένα πρωτοφανές ράλι της τάξης του 8.000% - τροφοδοτούμενο για τα tweets του ιδρυτή της Tesla Εlon Musk.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, έπειτα από την ανοιχτή υποστήριξη του ιδρυτή της Tesla, η αφοσίωση στο κρυπτονόμισμα αυξήθηκε άνω από 16.000% μόλις μια μέρα αργότερα, με περισσότερους από 55.000 χρήστες Twitter να συμμετέχουν, σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής ανάλυσης Cyabra.

Doge Day

H 20ή Απριλίου έχει οριστεί ως Doge Day, με το κρυπτονόμισμα να φτάνει τα 0,41 σεντ του δολαρίου.
Επισημαίνεται πως η διαδικτυακή πλατφόρμα Robinhood αντιμετώπισε προβλήματα λόγω της άνευ προηγουμένου ζήτησης, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο ράλι.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την GameStop τον Ιανουάριο, όταν οι traders δεν μπόρεσαν να μπουν στη μετοχή.
Εδώ γιατί το νόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο βλέπει τώρα αυξανόμενη δημοτικότητα, σύμφωνα με εννέα ειδικούς.

Διαταραχή της ελίτ

Το Dogecoin είναι μια κοινότητα, «χτισμένη» πάνω σε μια σοβαρή υποδομή κρυπτογράφησης.
Γεμίζει μια θέση που δεν κάνουν στο Bitcoin και το Ethereum.
Η φύση του το καθιστά επίσης τέλειο για την αποστολή μηνύματος στο τρέχον χρηματοοικονομικό περιβάλλον, το οποίο είναι σοβαροφανές.
Το αφήγημα γύρω από ράλι στο νόμισμα έχει να κάνει με μια διαμαρτυρία για τις συστημικές ανισότητες στον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό κλάδο, ανέφερε ο Thomas Perfumo, επικεφαλής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και στρατηγικής στο Kraken Digital Asset Exchange.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης