Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι προκάλεσε το «μακελειό» στα crypto σύμφωνα με τον αναλυτή και trader Willy Woo

Τι προκάλεσε το «μακελειό» στα crypto σύμφωνα με τον αναλυτή και trader Willy Woo
O Willy Woo για την πτώση στα κρυπτονομίσματα…

Τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα βάφτηκαν… κόκκινα ανέφερε ο γνωστός αναλυτής κρυπτονομισμάτων Willy Woo.
Σύμφωνα με όσα είπε, οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η βασική αιτία για τη διόρθωση της Κυριακής 18 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην επαρχία Xinjiang της Κίνας σημειώθηκαν κατακλυσμιαίες βροχές, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να αναγκαστούν, χάριν εργασιών αποκατάστασης των όποιων βλαβών, να κόψουν το ρεύμα.
Ωστόσο, η Xinjiang αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της υπολογιστικής δύναμης που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη και τη διενέργεια συναλλαγών με κρυπτονομίσματα (hash rate).
Μοιραία, όπως λέει ο Willy Woo, το hash rate παρουσίασε μεγάλη πτώση, με το ποσοστό κατακερματισμού να πέφτει από 172 εκατομμύρια terahash ανά δευτερόλεπτο σε λιγότερο από περίπου 154 εκατομμύρια TH / s – κάτι που οδήγησε στον Αρμαγεδδώνα της 18ης Απριλίου.
Για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο Woo κάνει ιδιαίτερη μνεία στη μεταφορά 9.000 Bitcoin στο ανταλλακτήριο Binance με προέλευση από την Κίνα, τα οποία μετέφερε, προφανώς, κάποια «φάλαινα» που είχε γνώση των γεγονότων στη Xinjiang.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το sell off στην αγορά των παραγώγων, οδήγησε στο «κλείσιμο» θέσεων που συνδέονται με το Bitcoin ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης, αναφέρεται πως τα margin calls έφτασαν τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς 1 εκατομμύριο λογαριασμοί προέβησαν σε ρευστοποιήσεις.

Διαφωνία αναλυτών

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με την ανάλυση του Woo, με τον συνεργάτη της Cinneamhain Ventures, Adam Cochran να θεωρεί την ιδέα της διακοπής ρεύματος ανοησία:
«Ίσως έχετε δει διαγράμματα αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του hash rate εξόρυξης και της πτώσης των τιμών στο Bitcoin.
Ωστόσο, μαθηματικά δεν βγαίνει…».
Πέρα από αυτό, ο Woo σημείωσε ότι οι «φάλαινες», που σπάνια πωλούν ή αγοράζουν σε μεγάλο βαθμό εν μέσω της πτώσης, ορίζουν ως χαμηλότερο εύρος τιμής για το Bitcoin τα 50.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης