Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

McCarthy (ΗΠΑ): Δεν θα πρέπει αγνοούν τα κρυπτονομίσματα FED και υπουργείο Οικονομικών

McCarthy (ΗΠΑ): Δεν θα πρέπει αγνοούν τα κρυπτονομίσματα FED και υπουργείο Οικονομικών

Άσκησε έντονη κριτική στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ μένουν πίσω σε σχέση με την Κίνα

Σχετικά Άρθρα

Υπαινιγμούς κατά της πολιτικής του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αλλά και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών άφησε ο Kevin McCarthy, επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σχετικά με τους χειρισμούς τους στα θέματα των κρυπτονομισμάτων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, αναφέροντας ότι μπορεί να χρειαστεί να επανεκτιμήσουν τις θέσεις τους.
Μιλώντας στο Squawk Box του CNBC, ο οικοδεσπότης Joe Kernen ρώτησε τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή εάν είτε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είτε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell κατανοούν "πλήρως τα ψηφιακά νομίσματα ή το Bitcoin".
Όσον αφορά το Bitcoin (BTC), ο McCarthy ισχυρίστηκε ότι και οι δύο αξιωματούχοι «προσπάθησαν να το αγνοήσουν», προτρέποντας όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση να δουν τις δυνατότητες της κρυπτογράφησης.

Δεν θα πρέπει να αγνοούν το Bitcoin

"Το Bitcoin δείχνει το μέλλον", δήλωσε ο McCarthy. "Δεν πρέπει να το αγνοήσουν. Δεν πρέπει μόνο να μάθουν περισσότερα γι 'αυτό, αλλά η αγορά θα συνεχίσει να διευρύνεται."
Τόνισε ακόμα ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία του για το μέλλον καθώς άλλες χώρες, όπως η Κίνα κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση". Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen τον Ιανουάριο αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα τα οποία χαρακτήρισε ως «ανησυχητικά» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τρόπους για να «περιορίσει» τη χρήση τους ως μέρος των προσπαθειών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Jerome Powell, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος της Fed για τρία χρόνια, φάνηκε να υπερασπίζεται τις θέσεις της Yellen για τα κρυπτονομίσματα τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι το Bitcoin "υποστηρίζεται από τίποτα" και είναι πολύ ασταθές για να είναι χρήσιμο ως σταθερή αξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης