Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Peirce (SEC): Ανόητη και ατελέσφορη οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια απαγόρευσης του Bitcoin

Peirce (SEC): Ανόητη και ατελέσφορη οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια απαγόρευσης του Bitcoin
«Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να απαγορεύσει κάποιος το Βitcoin» δήλωσε η δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ψηφιακών νομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια απαγόρευσης του Bitcoin θα ήταν «ανόητη», δήλωσε η Ηester Peirce (γνωστή και ως «Crypto Mom»), μία πολύ φιλική ως το ψηφιακό νόμισμα επίτροπος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), κατά τη διάρκεια συνεδρίου, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Νομίζω ότι είχαμε ξεπεράσει αυτό το σημείο πολύ νωρίς, γιατί για να το πράξεις, πρέπει να καταργήσεις το διαδίκτυο» τόνισε χαρακτηριστικά η Peirce.
«Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να απαγορεύσει κάποιος το Βitcoin.
Θα μπορούσε σίγουρα να κάνει την προσπάθεια.
Θα ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσουμε τους ανθρώπους από τις συναλλαγές με Bitcoin.
Πιστεύω λοιπόν ότι θα ήταν ανόητο για μία κυβέρνηση να το κάνει αυτό.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση θα εξαλείψει αμέσως τον καθαρό πλούτο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - το ανώτατο όριο αγοράς του κλάδου των κρυπτονομισμάτων - ένα γεγονός που θα είχε βαθύτερα υποβαθμιστικές συνέπειες και δεδομένου ότι μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου υποστηρίζεται τώρα από χρέος, και μια τέτοια κίνηση της κυβέρνησης θα αποσταθεροποιήσει άμεσα την σημαντική αυτή αγορά.

Απάντηση στον Dalio

H δήλωση αυτή της Peirce θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απάντηση στην απαξία, που δίνει ο Ray Dalio του fund Bridgewater, ο οποίος έχει δηλώσει, πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να απαγορεύσουν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
«Κάθε χώρα διατηρεί το μονοπώλιό της στον έλεγχο της προσφοράς και της ζήτησης.
Δεν θέλουν να λειτουργούν ή να ανταγωνίζονται άλλα χρήματα, επειδή τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο», δήλωσε ο ίδιος.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Peirce, το κύριο ζήτημα για τις ρυθμιστικές αρχές - τουλάχιστον όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα - είναι να βρει μια προσέγγιση σε κανονισμούς που θα ήταν παραγωγική και μη περιοριστική ταυτόχρονα,
«Έχουμε δει άλλες χώρες να ακολουθούν μια πιο παραγωγική προσέγγιση και με τον νέο πρόεδρο, που έχει βαθιά γνώση των αγορών αυτών θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε ένα ικανοποιητικό κανονιστικό πλαίσιο», συμπλήρωσε η Peirce.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης