Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε αναβρασμό οι traders - Ο δείκτης Bollinger προμηνύει «μεγάλη» κίνηση στην αγορά του Bitcoin

Σε αναβρασμό οι traders - Ο δείκτης Bollinger προμηνύει «μεγάλη» κίνηση στην αγορά του Bitcoin
Προμηνύεται μεγάλη κίνηση στην αγορά του Bitcoin - είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω
Σχετικά Άρθρα

Ένας πολύ σημαντικός δείκτης, ευρύτερα γνωστός ως δείκτης Bollinger, υπονοεί ότι το Bitcoin βραχυπρόθεσμα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη κίνηση – είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κυμαίνεται στο εύρος των 50.000 δολ. - 60.000 δολ., με τους «ταύρους» να έχουν ως όριο τα 60.000 δολ. και τις «αρκούδες» να παλεύουν να διασπάσουν τις 55.000 δολ.
Λόγω της επίμονης έλλειψης σαφών κατευθύνσεων, το εύρος ζώνης του Bollinger, ενός μετρητή μεταβλητότητας τιμών, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, στα 0,15.
Το Bitcoin (BTC) πραγματοποίησε «μεγάλες» κινήσεις κατά τη διάρκεια της bull market του 2017 κάθε φορά που ο Bollinger «έδειχνε» 0,15.
BTC-daily-2017-1200x533.png
Δείκτης Bollinger

Ο δείκτης υπολογίζεται διαιρώντας κανείς τη διαφορά μεταξύ των ζωνών Bollinger με τον μέσο όρο των 20 τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά την τιμή του κρυπτονομίσματος.
Οι ζώνες Bollinger είναι γραμμές μεταβλητότητας τοποθετημένες δύο τυπικές αποκλίσεις πάνω και κάτω από τον μέσο όρο της τιμής των 20 τελευταίων ημερών [η τυπική απόκλιση (SD, εκπροσωπούμενη επίσης από το ελληνικό γράμμα σίγμα σ ή s) είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για να υπολογιστεί το ποσό της μεταβολής ή της διασποράς ενός συνόλου τιμών δεδομένων].
Ο δείκτης μειώθηκε σε περίπου 0,15 τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τα τέλη Οκτωβρίου 2017, λίγο πριν από τα ράλι των τιμών.
Κάτι παρόμοιο συνέβη τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο – κάτι το οποίο άνοιξε τον δρόμο για διορθώσεις της αγοράς.

download-58-1200x533.png
Ως εκ τούτου, τα δεδομένα «λένε» επίκειται έκρηξη μεταβλητότητας σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση των τιμών - η μεγάλη κίνηση μπορεί να συμβεί και στις δύο πλευρές.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να αγνοηθούν οι «φωνές» που μιλάνε για «φούσκα», έγραψε στο Twitter ο trader και αναλυτής Alex Kruger την Τετάρτη 7 Απριλίου.
Επομένως, η επικείμενη μεγάλη κίνηση θα μπορούσε να είναι bearish.

 



www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης