Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Visa σχεδιάζει να επιτρέψει στους συνεργάτες της να διευθετήσουν συναλλαγές fiat νομισμάτων σε κρυπτονομίσματα

Η Visa σχεδιάζει να επιτρέψει στους συνεργάτες της να διευθετήσουν συναλλαγές fiat νομισμάτων σε κρυπτονομίσματα
Οι συνεργάτες της Visa θα μπορούν να ανταλλάσσουν δολάρια μέσω του δικτύου πληρωμών της πιστωτικής κάρτας για την εκκαθάριση συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε νόμισμα fiat
Ο κύριος πάροχος πιστωτικών καρτών Visa δοκιμάζει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους συνεργάτες του να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα Ethereum (ETH) για να διευθετήσουν μια συναλλαγή που πραγματοποιείται σε fiat.
Αυτό αναφέρει νέα ανακοίνωση από τη Visa η οποία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και τον εκδότη καρτών Crypto.com για να προσφέρει ένα σύστημα διακανονισμού κρυπτογράφησης για συναλλαγές fiat νομισμάτων αργότερα αυτό το έτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, οι συνεργάτες της Visa θα μπορούν να ανταλλάσσουν δολάρια μέσω του δικτύου πληρωμών της πιστωτικής κάρτας για την εκκαθάριση συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε νόμισμα fiat.

Πως θα είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με τη Visa, η τυπική διαδικασία διακανονισμού απαιτεί από τους συνεργάτες να στέλνουν χρήματα μέσω τραπεζικού εμβάσματος, το οποίο "μπορεί να προσθέσει κόστος και πολυπλοκότητα για επιχειρήσεις που δημιουργούνται με ψηφιακά νομίσματα".
Σύμφωνα με τη Visa ο πάροχος θα επέτρεπε στην Crypto.com να στείλει δολάρια στη διεύθυνση Ethereum της Visa για να διευθετήσει ορισμένες συναλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος κρυπτογράφησης της Visa, , συνδέοντας το ταμείο της Visa με την ψηφιακή πλατφόρμα περιουσιακών στοιχείων Anchorage.
«Τα κρυπτο-εγγενή fintechs θέλουν συνεργάτες που κατανοούν την επιχείρησή τους και τις πολυπλοκότητες των ψηφιακών νομισμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής προϊόντων της Visa, Jack Forestell.
«Η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των fintechs να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους σε σταθερό Bitcoin ή άλλη κρυπτογράφηση»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης