Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Η αποφασιστική διάσπαση των 52.000 δολαρίων θα οδηγήσει σε νέα υψηλά – Παραγκωνίζεται ο χρυσός

Bitcoin: Η αποφασιστική διάσπαση των 52.000 δολαρίων θα οδηγήσει σε νέα υψηλά – Παραγκωνίζεται ο χρυσός
Το Bitcoin θα γίνει τελικά το προτιμώμενο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών καθώς το αφήγημα ότι το Bitcoin είναι ο νέος «ψηφιακός χρυσός» κερδίζει έδαφος
Σχετικά Άρθρα

Στην ζώνη των 52.000 δολαρίων δίνουν μάχη οι long και οι short στο Bitcoin το οποίο πλέον αποτιμάται στα 53.800 με 54.000 δολάρια με συνολική πλέον αξία εκ νέου στο 1 τρισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται σε 1,66 τρισεκ. δολάρια.
Η τιμή του Bitcoin (BTC) σταθεροποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς η αρχική ορμή έχει επιβραδυνθεί.
Αυτό ωστόσο είναι πολύ φυσικό, καθώς δεν είναι δυνατό το ράλι να είναι συνεχές.
Ως εκ τούτου, η συσσώρευση και ενίοτε διόρθωση είναι απαραίτητα για την ανάκτηση της δυναμικής της αγοράς πριν συνεχίσει την ανοδική τάση.
Υπήρξαν αρκετοί λόγοι για την διόρθωση τις προηγούμενες εβδομάδες, με κυριότερο τις πωλήσεις Bitcoin από τις φάλαινες, εκτός από τους μακροοικονομικούς παράγοντες, ιδιαίτερα την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
(Στην ορολογία των κρυπτονομισμάτων φάλαινες χαρακτηρίζονται οι μεγάλοι παίκτες αυτοί που κατέχουν και έχουν αποθηκευμένα Bitcoin)

Οι κρίσιμες αντιστάσεις

Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται σε κρίσιμη ζώνη αντίστασης στα 52.000 δολάρια.
Εάν διασπαστεί αποφασιστικά τότε θα ανοίξει ο δρόμος προς τα 55.000 έως 56.000 δολάρια.
Η αποτυχία διάσπασης της ζώνη αντίστασης των 52.000 δολαρίων θα ήταν αρνητικό νέο για τους long επενδυτές του Bitcoin και θα άνοιγε τον δρόμο για επάνοδο στην ισχυρή στήριξη των 46.000 δολαρίων.
Θα επιβεβαιώσει επίσης την περαιτέρω αδυναμία του Bitcoin, καθώς εξακολουθεί να είναι 17% χαμηλότερο από το τρέχον υψηλό όλων των εποχών στα 58.330 δολάρια.
Δεδομένου ότι αυτή η ζώνη αντίστασης των 52.000 δολαρίων έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές, θα πρέπει να καθίσταται πιο αδύναμη με κάθε προσπάθεια ανοδικής διάσπασης και διαφυγής.

Το Bitcoin παραγκωνίζει τον χρυσό

Το Bitcoin «παραγκωνίζει» τον χρυσό ως αποθεματικό assets.
Ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν ότι το Bitcoin (BTC) παραγκωνίζει τον χρυσό ως το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο που λειτοιυργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
Αυτό θα μπορούσε να αναβαθμίσει τον ρόλο του και να υιοθετηθεί ως ψηφιακό νόμισμα σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο χρυσός θα έχει πάντα θέση στη συλλογή κοσμημάτων και κερμάτων, αλλά οι περισσότεροι δείκτες δείχνουν έναν μεγάλη ανάκαμψη του Bitcoin που αντικαθιστά το χρυσό ως μέσο προστασίας των επενδυτικών χαρτοφυλακίων».
Το Bitcoin θα γίνει τελικά το προτιμώμενο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών καθώς το αφήγημα ότι το Bitcoin είναι ο νέος «ψηφιακός χρυσός» κερδίζει έδαφος.
Το Bitcoin διαπραγματεύεται στην ζώνη των 53.800 με 54.000 δολαρίων ενώ ο χρυσός στα 1,685 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex του New York Mercantile Exchange.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης