Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βitcoin: Για ποιους λόγους οι αναλυτές το «βλέπουν» στο 1 εκατ. δολ. σύντομα

Βitcoin: Για ποιους λόγους οι αναλυτές το «βλέπουν» στο 1 εκατ. δολ. σύντομα
H τιμή του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Τους λόγους για τους οποίους οι αναλυτές «βλέπουν» το bitcoin στο 1 εκατ. δολ. σύντομα αναφέρει ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας coindesk.com Nik Bhatia.
Στο τέλος της προηγούμενης mega-bull market το 2017 ο περισσότερος κόσμος είχε μάθει για το bitcoin.
Ωστόσο, όταν η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνοι που θεωρούσαν το bitcoin… μόδα απλώς διαψεύστηκαν, ενώ απέδειξαν πως είναι ανεπαρκώς πληροφορημένοι.
Η επένδυση της Tesla και η εξαγγελία της για σταδιακή αντικατάσταση των μετρητών υποστηρίζει κάτι ακόμα πιο δραματικό.
Αυτές οι ξαφνικές εισροές στη ζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αγορών που τροφοδοτούνται από την έκδοση ομολόγων εκ μέρους της MicroStrategy, έχουν επιπτώσεις στην τιμή του bitcoin.
Πιστεύω ότι θα δούμε την τιμή του bitcoin να αυξάνεται πάνω από το 1 εκατομμύριο δολ. πολύ νωρίτερα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν.

Γιατί είναι λίγα τα 50.000 δολ.

Μπορεί τα 50.000 δολ. ανά νόμισμα να φαίνονται πολλά, ωστόσο αντιστοιχούν σε μια αγορά η κεφαλαιοποίηση της οποίας φτάνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ενώ εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν διοχετευθεί σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Για παράδειγμα, εάν η αγορά του bitcoin φτάσει σε κεφαλαιοποίηση την αγορά των ομολόγων αμερικανικού δημοσίου, η τιμή του κρυπτονομίσματος θα αγγίξει το 1,5 εκατ. δολ.
Δεδομένου λοιπόν του εύρους του χρονικού ορίζοντα, πιθανόν το bitcoin μπορεί να φθάσει άμεσα το 1 εκατομμύριο δολ. – λαμβανομένου υπόψη του ρυθμού με τον οποίο υιοθετούνται τα κρυπτονομίσματα από τη βιομηχανία.

Τα μαθηματικά της ζήτησης

Τα μαθηματικά της ζήτησης οδηγούν σε εντυπωσιακούς αριθμούς.
Ειδικότερα, η ζήτηση για bitcoin έφτασε στα 3,5 δισεκ. δολ. μόνο από την Tesla και τη Microstrategy, οι οποίες εκτόξευσαν την τιμή του ψηφιακού asset.
Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που οι Saylor (Microstrategy) και Musk (Tesla) αγόραζαν bitcoin αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η τιμή του αυξήθηκε κατά αρκετές χιλιάδες δολάρια.
Γνωρίζουμε ότι όλη η κίνηση των τιμών κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στους προαναφερόμενους τεχνολογικούς γίγαντες.
Αναλυτές θεωρούν ότι μια αγορά bitcoin ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είχε ως αποτέλεσμα αύξηση τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς – ή, περίπου, 1.300 δολάρια ανά bitcoin.
Συνεπώς, τα 3,5 δισεκ. δολ. αγορών της MicroStrategy και της Tesla τους τελευταίους τρεις μήνες αύξησαν άμεσα την τιμή του bitcoin κατά 5.000 δολ. από συνολική αύξηση 30.000 δολ. κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Η τιμή του Bitcoin είναι ναρκοπέδιο

Μια αγορά 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε έκρηξη 30.000 δολ.
Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει μια αγορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple, όπως ψιθυρίζεται.
Αλήθεια, τι θα γινόταν στην περίπτωση αλυσιδωτών αντιδράσεων, με αγορά bitcoin αξίας 100 δισεκ. δολ. από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Τέλος, φανταστείτε τους επενδυτές να συρρέουν από μήπως μείνουν απέξω από το ράλι (FOMO).
Μια αγορά ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δεν φαίνεται απίθανο ενδεχόμενο – το αντίθετο, μάλιστα.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης