Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η J P Morgan προτείνει το 1% των κεφαλαίων σε Bitcoin – Rogoff: Σύγχρονη τέχνη τα κρυπτονομίσματα

Η J P Morgan προτείνει το 1% των κεφαλαίων σε Bitcoin – Rogoff: Σύγχρονη τέχνη τα κρυπτονομίσματα
Το Bitcoin είναι σύγχρονη τέχνη αλλά δεν θα κυριαρχήσει αναφέρει ο Kenneth Rogoff  του Harvard University
Σχετικά Άρθρα

Αφού σχεδόν απαξίωσε τα κρυπτονομίσματα, τονίζοντας ότι κατατάσσονται ως η φτωχότερη αντιστάθμιση έναντι μετοχών, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan αναφέρει ότι οι επενδυτές μπορούν να τοποθετήσουν το 1% του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου σε κρυπτονομίσματα.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει «να επιτύχουν οι επενδυτές οποιοδήποτε κέρδος απόδοσης στις συνολικές προσαρμογές κινδύνου του χαρτοφυλακίου τους».
Η JPMorgan Chase βλέπει τώρα οφέλη προσθέτοντας ένα μικρό ποσοστό Bitcoin σε ένα χαρτοφυλάκιο πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων.
Σε ένα χαρτοφυλάκιο πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, οι επενδυτές μπορούν πιθανώς να προσθέσουν έως και 1% της κατανομής τους σε κρυπτονομίσματα, προκειμένου να επιτύχουν οποιοδήποτε κέρδος απόδοσης στις συνολικές προσαρμογές κινδύνου του χαρτοφυλακίου.
«Τα κρυπτονομίσματα είναι επενδυτικά assets και όχι νομίσματα. Έτσι, όταν θέλετε να αντισταθμίσετε ένα μακροοικονομικό συμβάν με ένα νόμισμα, προτείνουμε μια αντιστάθμιση μέσω νομισμάτων όπως το γιεν ή το δολάριο ΗΠΑ»

To Bitcoin είναι μηχανισμός αντιστάθμισης;

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το Βitcoin είναι ένας τρόπος αντιστάθμισης έναντι σημαντικών διακυμάνσεων στις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των ομολόγων και των εμπορευμάτων.
Η J P Morgan έχει διαφορετική άποψη
Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να κατατάσσονται ως η φτωχότερη αντιστάθμιση έναντι μετοχών, με αμφισβητήσιμα οφέλη διαφοροποίησης λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων.
Η JP Morgan ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφατες τιμές του Βitcoin είναι πολύ υψηλότερες από την εύλογη αξία του κρυπτονομίσματος.
Η επενδυτική τράπεζα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλός της Jamie Dimon χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως απάτη τον Σεπτέμβριο του 2017.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το βασικό στέλεχος της JPMorgan Daniel Pinto είπε ότι είναι βέβαιος ότι η ζήτηση για Βitcoin «θα είναι υψηλή»
Κατά την J P Morgan η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια καθώς ο ανταγωνισμός των κρυπτονομισμάτων με το χρυσό αυξάνεται.

Kenneth Rogoff (Harvard): Οι κεντρικές τράπεζες θα παρέμβουν για να ελέγξουν τα κρυπτονομίσματα

Ο καθηγητής του Harvard University Kenneth Rogoff προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Bitcoin να εξελιχθεί σε κυρίαρχο επενδυτικό ή νομισματικό εργαλείο
Ο καθηγητής Οικονομικών του Harvard University και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Kenneth Rogoff λέει ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν στο Βitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα να αποκτήσουν παρέμβαση.
«Τελικά, κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας της ιστορίας, οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν και εφαρμόζουν κανόνες και νομίζω ότι μπορούμε να δούμε αυτό να συμβαίνει και στα κρυπτονομίσματα».
«Τα μηδενικά επιτόκια μπορούν να παράγουν πολλές αστείες αποτιμήσεις σε πολλά περιουσιακά στοιχεία, απαντώντας σε ερώτηση για την δημοτικότητα του Βitcoin και το ράλι που σημειώθηκε.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι οι οποίοι δήλωσαν δημόσια ότι επενδύουν στο Bitcoin και αυτό αύξησε την εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα.
Δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των τιμών του Bitcoin και της επακόλουθης αύξησης της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ρωτήθηκε ο Rogoff γιατί οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις δεν έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανονισμούς για τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων.
«Νομίζω ότι είναι παντού και ελέγχουν», απάντησε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), οι G7 και οι G20 παρακολουθούν στενά τα κρυπτονομίσματα.
«Κάθε κεντρική τράπεζα επίσης τα παρακολουθεί».
«Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι προς το παρόν δεν χρησιμοποιείται το Bitcoin πραγματικά για πολλές ουσιαστικές συναλλαγές.
Ωστόσο καθώς αρχίζει να ανταγωνίζεται τα μεγάλα νομίσματα, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή.
Δεν θα επιτρέψουν να χαθεί η κυριαρχία των μεγάλων νομισμάτων»

Το Bitcoin είναι σύγχρονη τέχνη

Συγκρίνοντας το Βitcoin με τη σύγχρονη τέχνη, ο οικονομολόγος ανέλυσε:
«Αυτή τη στιγμή είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αποτελεί σύγχρονη τέχνη, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κυριαρχήσει.
Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά παραπλανητικό να το πιστέψουμε.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θα το επιτρέψουν ποτέ.
Ο καθηγητής Rogoff επίσης προειδοποίησε:
«Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, οι κυβερνήσεις πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της φορολογίας, τον έλεγχο της παρανομίας κ.λπ.
Πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της λογιστικής μονάδας - του νομίσματος.
Ναι, η ιδιωτική καινοτομία μπορεί να έχει ξεχωρίσει, αλλά τελικά κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας της ιστορίας, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες επιβάλλουν τους κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης