Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Cardano: Στην τρίτη θέση των κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση 169 δισεκ. δολ.

Cardano: Στην τρίτη θέση των κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση 169 δισεκ. δολ.
Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει το κρυπτονόμισμα Cardano
Σχετικά Άρθρα

Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει το κρυπτονόμισμα Cardano, η αξία του οποίου κυμαίνεται πλέον στο 1,30 δολάριο, με την κεφαλαιοποίησή του να εκτοξεύεται στην τρίτη θέση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα (στα 169 δισεκατομμύρια δολάρια).
Όπως είναι γνωστό, το Cardano είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στη διαχείριση μιας δημόσιας πλατφόρμας blockchain για έξυπνα συμβόλαια.
Η εσωτερική κρυπτογράφηση του Cardano ονομάζεται Ada.
Η ανάπτυξη του έργου εποπτεύεται από το Cardano Foundation, που εδρεύει στο Zug της Ελβετίας.
Tο Cardano κυκλοφόρησε το 2017 και υποστηρίζεται κυρίως από την επιχειρηματική επιχείρηση Input Output Hong Kong (IOHK).
Άμεσος ανταγωνιστής του Cardano είναι το Ethereum.

Bull run

Η ADA επωφελήθηκε από το πρόσφατο bull run στο bitcoin, παρόλο που η Cardano δεν διαθέτει σημαντική αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) ή άλλες εφαρμογές που τρέχουν σε αυτήν, όπως συμβαίνει με το Ethereum και την Binance Smart Chain.
Σύμφωνα με τη Messari, το κρυπτόνομισμα «τρέχει» με 645% τις τελευταίες 90 ημέρες, ξεπερνώντας το tethercoin (USDT) και το BNB του Binance, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση από άποψη κεφαλαιοποίησης.
Και όλα αυτά ενώ το Bitcoin (BTC) και το ethereum (ETH) υφίστανται σημαντική πτώση, έπειτα από μήνες ανοδικής πορείας.
Το Bitcoin έπεσε κατά 6%, στα 46.800 δολ., ενώ ο «αιθέρας» σημείωσε πτώση 6%, στα 1,490 δολ., ενώ το Cardano παρουσιάζει αύξηση 10%.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης