Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε επίπεδα ρεκόρ οι «φάλαινες» που κατέχουν bitcoin - Συνεχίζεται η bull market

Σε επίπεδα ρεκόρ οι «φάλαινες» που κατέχουν bitcoin - Συνεχίζεται η bull market
Η αύξηση του αριθμού των «φαλαινών» αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι επενδυτές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε ο αριθμός των «φαλαινών» που έχουν στην κατοχή τους bitcoin, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της cointelegraph.
Το στοιχείο αυτό μπορεί να θεωρηθεί bullish, καθώς η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος παραμένει πάνω από τα 50.000 δολ.
Η αύξηση του αριθμού των «φαλαινών» αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι επενδυτές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς συνεχίζεται η bull market.
«Φάλαινα (whale)» θεωρείται ο επενδυτής που έχει στην κατοχή του από 1.000 έως 5.000 bitcoin.

Γιατί είναι σημαντική η αύξηση των «φαλαινών»

Κατά τη διάρκεια των bull cycles, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να διατρέχει κίνδυνο ενός σοβαρού sell -off, εάν οι «φάλαινες» αρχίσουν να πωλούν ή να κατοχυρώνουν κέρδη σε μεγάλες τοποθετήσεις.
Όταν συμβαίνει αυτό, δημιουργεί μια τεράστια κάμψη, επειδή η αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) αρχίζει να πέφτει.
Αλλά όταν οι «φάλαινες» συνεχίζουν να συσσωρεύονται, όπως δείχνουν τα δεδομένα, ενισχύεται η βάση για ένα εκτεταμένο ράλι.
Οι αναλυτές της Glassnode εξήγησαν ότι πλέον υπάρχουν 94.000 διευθύνσεις BTC που κατέχουν Bitcoin αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πιθανή η διόρθωση βραχυπρόθεσμα

Επί του παρόντος, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι το ράλι του bitcoin μπορεί να συνεχιστεί. Οι «φάλαινες» αγοράζουν, ο όγκος συναλλαγών αυξάνεται γενικά και υπάρχει μεγάλο θεσμικό ενδιαφέρον για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.
Ωστόσο, υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος στην αγορά και αυτός είναι τα futures. Από τις 18 Φεβρουαρίου, το μελλοντικό επιτόκιο χρηματοδότησης για Bitcoin και Ether ξεπέρασε το 0,15%.
Το σύνηθες επιτόκιο χρηματοδότησης για κρυπτονομίσματα είναι περίπου 0,01%. Όταν αυξάνεται το funding rate, αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα της αγοράς αγοράζει ή θέλει να αγοράσει.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το Bitcoin ή το Ether (ETH) βλέπουν μια μικρή πτώση. Δεδομένου ότι η αγορά έχει υψηλό μόχλευση, μπορεί να προκαλέσει σημαντική πτώση, που συχνά οδηγεί σε απότομη διόρθωση.
Λόγω των υψηλών επιτοκίων χρηματοδότησης, η πιθανότητα διόρθωσης βραχυπρόθεσμα παραμένει υψηλή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αγορά κρυπτογράφησης βλέπει συχνά διορθώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παραμένει πιθανή μια υποχώρηση στις επόμενες ημέρες παρά την ανοδική δομή της αγοράς των BTC και ETH.

whales985.jpeg
whales9568.jpeg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης