Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Φόβος και τρόμος οι χάκερ της Βόρειας Κορέας - Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων με στόχο Bitcoin

Φόβος και τρόμος οι χάκερ της Βόρειας Κορέας - Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων με στόχο Bitcoin
Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας, κατηγορούνται για τη δημιουργία και την ανάπτυξη «πολλαπλών κακόβουλων εφαρμογών κρυπτογράφησης και για την ανάπτυξη και την εμπορία πλατφόρμας πλατφόρμας blockchain

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τρεις χάκερ της Βόρειας Κορέας κατηγορήθηκαν για τη διεξαγωγή μιας σειράς κυβερνοεπιθέσεων στην προσπάθεια τους να κλέψουν περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες.
Οι χάκερ, οι οποίοι αποτελούν μέρος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βόρειας Κορέας, κατηγορούνται επίσης για τη δημιουργία και την ανάπτυξη «πολλαπλών κακόβουλων εφαρμογών κρυπτογράφησης και για την ανάπτυξη και την εμπορία πλατφόρμας πλατφόρμας blockchain», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παράλληλα οι βορειοκορεάτες χάκερ ανέπτυξε επίσης επαναλαμβανόμενες «εκστρατείες ψαρέματος» από το 2016 έως τις αρχές του 2020 και στόχευαν υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του Υπουργείου Εξωτερικών και εργαζομένων σε εργολάβους άμυνας, εταιρείες ενέργειας, αεροδιαστημικές εταιρείες και εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Στόχος να παρακάμψουν τις κυρώσεις

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ανάπτυξη και η σήμανση το 2017 και το 2018 του λεγόμενου Marine Chain Token, το οποίο επέτρεψε στους επενδυτές να αγοράσουν κλασματικά δικαιώματα ιδιοκτησίας σε θαλάσσια πλοία με τεχνολογία blockchain, επέτρεψε στη Βόρεια Κορέα να «αποκτήσει κρυφά κεφάλαια» από επενδυτές, ελέγχουν τα συμφέροντα στα θαλάσσια πλοία και αποφεύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ».
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κατηγορίες που τέθηκαν επεκτείνουν μια υπόθεση από το 2018 που περιγράφει λεπτομερώς την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures και τη δημιουργία του ransomware που είναι γνωστό ως WannaCry.
Η συνωμοσία, την οποία οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν κίνητρα για εκδίκηση ή οικονομικό κέρδος, ανάλογα με τον στόχο, περιελάμβανε την επίθεση στη Sony το 2014 για τη σατιρική της ταινία «Η συνέντευξη», η οποία απεικόνιζε τη δολοφονία της Βόρειας Κορέας, καθώς και τη στόχευση της AMC Θέατρα, που έδειξαν την ταινία.
Ένας άλλος φερόμενος στόχος ήταν ο Mammoth Screen, ο οποίος παρήγαγε μια φανταστική σειρά που απεικόνιζε έναν Βρετανό επιστήμονα όμηρο από τη Βόρεια Κορέα και η οποία υπέστη ψηφιακή εισβολή το 2015.
Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι οι βορειοκορεάτες χάκερ από το 2015 έως το 2019 προσπάθησαν να κλέψουν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τράπεζες στο Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, την Ταϊβάν, το Μεξικό, τη Μάλτα και την Αφρική, εισβάλλοντας στα δίκτυα υπολογιστών τους και στέλνοντας ψεύτικα μηνύματα μέσω του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων τράπεζας SWIFT.
Οι χάκερ κατηγορούνται ότι στοχεύουν εκατοντάδες εταιρείες κρυπτονομισμάτων και κλέβουν κρυπτονομίσματα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος του σχεδίου.

Κλοπές σε όλο τον κόσμος

Από μια σλοβενική εταιρεία κρυπτονομισμάτων έκλεψαν 75 εκατομμύρια δολάρια σε τέτοιο νόμισμα, ανέφεραν οι αρχές και οι χάκερ έκλεψαν κρυπτογράφηση αξίας σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ινδονησιακή εταιρεία κρυπτογράφησης τον Σεπτέμβριο του 2018 και 11,8 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποιώντας το κακόβουλο λογισμικό Εφαρμογή CryptoNeuro Trader.
Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται επίσης για κλοπή 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από την BankIslami Pakistan Limited ως μέρος μιας σειράς προγραμμάτων εξαργύρωσης ATM, τη δημιουργία του ransomware WannaCry 2.0 το 2017, «και την εκβιασμό και απόπειρα εκβιασμού θυμάτων εταιρειών», δήλωσε το DOJ.
«Οι πράκτορες της Βόρειας Κορέας, που χρησιμοποιούν πληκτρολόγια αντί για όπλα, κλέβουν ψηφιακά πορτοφόλια και κρυπτονομίσματα και μετρητά, είναι οι κορυφαίοι ληστές τραπεζών στον κόσμο», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας John Demers του τμήματος Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Tracy Wilkinson, ο ενεργός δικηγόρος των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς από τους χάκερ της Βόρειας Κορέας ήταν εκτεταμένο και μακροχρόνιο, και το φάσμα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει είναι συγκλονιστικό.»
Ο Wilkinson είπε επίσης, «Η συμπεριφορά που περιγράφεται λεπτομερώς στο κατηγορητήριο είναι οι πράξεις ενός εγκληματικού έθνους-κράτους που δεν σταμάτησε καθόλου για να εκδώσει εκδίκηση και να κερδίσει χρήματα για να στηρίξει το καθεστώς του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης