Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιές σε Γαλατά και Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας – Ήχησε το 112

Φωτιές σε Γαλατά και Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας – Ήχησε το 112
Eπιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Σχετικά Άρθρα
Δύο φωτιές ξέσπασαν στην Αιτωλοακαρνανία το μεσημέρι της Δευτέρας (11/8), με τη μία να καίει σε χορτολιβαδική έκταση στον δρόμο μεταξύ Παλαίρου και Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ενώ η άλλη εστία εντοπίζεται στον Γαλατά.
Στον Γαλατά κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 3 Α/Φ, με συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Η Πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και δεν προκάλεσε ζημιές σε περιουσίες, ενώ διερευνώνται τα αίτια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για πλήρη κατάσβεση και επιτήρηση της περιοχής.
Εν τω μεταξύ, εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Γαλατά και Κάτω Ευηνοχωρίου, να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, κοντά στη λίμνη Βουλκαριά Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ Πάλαιρου και Βόνιτσας, πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 3 ομάδες πεζοπόρων, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Η επιχείρηση ενισχύεται με υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να περιοριστεί η εξάπλωση της φωτιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης