Ο ιδρυτής της Original και πιο γνωστός οπαδός της ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.
Διατέλεσε και πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.
Συνέδεσε το όνομά του με το οπαδικό κίνημα και υπηρέτησε για χρόνια την ΑΕΚ.
Σημειωτέον, ότι αν και «βαμμένος» Αεκτζής, ο ιδρυτής της Original είχε συμπάθειες σε όλο το φάσμα του οπαδικού κόσμου.

Αξίζει να θυμηθούμε μερικά λόγια, απο πρόσφατη συνέντευξή του, που αποτυπώνουν τι σήμαινε η ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο:
«Γεννήθηκα στο σταθμό Λαρίσης, άρτι αφιχθείς από τη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου ήταν από την Κοζάνη και η μητέρα μου από τον Λαγκαδά. Οι γονείς μου μετακόμισαν εδώ γιατί υπήρχε δουλειά. Ο θείος μου ήταν υπεργολάβος και πήρε τον πατέρα μου ως βοηθό. Αργότερα σταμάτησε από αυτήν τη δουλειά και άνοιξε μαγαζί με καλλυντικά στη στοά Ορφανίδη. Ήταν τότε το πιο σημαντικό σημείο αυτής της αγοράς στην Αθήνα, τη δεκαετία του 1970, πριν εμφανιστούν ο Χόντος και οι άλλοι. Δεν έμαθα ποτέ πώς προέκυψε η νέα δουλειά. Το μόνο που έμαθα ήταν ότι η μητέρα μου είχε τελειώσει την παιδαγωγική ακαδημία και είχε κάνει μετάταξη στη φιλολογία. Τα παράτησε και ασχολήθηκε με την αισθητική και έτσι άνοιξαν το μαγαζί με τον πατέρα μου. Ήμουν και είμαι μοναχοπαίδι. Συνηθίζουν να λένε ότι τα μοναχοπαίδια είναι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση. Λένε ότι παίρνουν πολλή αγάπη. Για μένα η οικογένεια μου ήταν υπόδειγμα.
Έμαθα να παίρνω πολλή αγάπη από τους γονείς μου και μοιραία να διοχετεύω και πολλή αγάπη. Έτσι λοιπόν τη διοχέτευσα σε μια υπόθεση που λεγόταν ΑΕΚ.»
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απώλεια του Δημήτρη Χατζηχρήστου
«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί σήμερα μία πολύ μεγάλη απώλεια. Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος έφυγε από τη ζωή μετά από μία τιτάνια και άνιση μάχη.
Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα, της Οriginal 21, είχε αφιερώσει τη ζωή του στη λατρεία της ΑΕΚ και υπήρξε ο καθοδηγητής χιλιάδων οπαδών που για πάνω από μισό αιώνα ήταν και παραμένουν δυναμικά παρόντες κοντά σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δεν έλειψε ποτέ από την πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δίκαια της ΑΕΚ και είχε φτάσει να διατελέσει μέχρι και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής σε πολύ δύσκολες εποχές την τριετία 2008-2011. Η αφοσίωση του στην ΑΕΚ, η προσωπικότητά του και η ηγετική του φυσιογνωμία, τού εξασφαλίζουν δικαιωματικά μία θέση μεταξύ των κορυφαίων μαχητών του αγαπημένου μας συλλόγου.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ και σύσσωμη η οικογένεια του συλλόγου μας, συμμετέχουν στο πένθος των οικείων του. Μίμη, θα είσαι πάντα εδώ. Η μοναδική Ενωσίτικη καρδιά σου θα είναι εδώ και θα χτυπάει στο Σπίτι Μας, στην Νέα Φιλαδέλφεια».
Σχόλια αναγνωστών