Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Conference League: Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Τι ισχύει για φιλάθλους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Conference League: Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Τι ισχύει για φιλάθλους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, αλλά και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ με την άφιξή τους στο γήπεδο θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο
Σχετικά Άρθρα
(upd3) Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, απόψε στις 22:00 στο AEK Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήδη, έχουν τεθεί σε πλήρη ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, επί ποδός βρίσκονται πάνω από 5.000 αστυνομικοί, ενώ ακόμη και οι κάτοικοι που μένουν στην γύρω περιοχή από το γήπεδο κυκλοφορούν με διαπιστεύσεις.
Παράλληλα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ, θα εφαρμοστούν τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές 421, 602, 619, Α8, Β9, 755, 755B και στα τρόλεϊ 3 και 6, στο Τραμ , ενώ ο ηλεκτρικός (Γραμμή 1 Μετρό) μετά τις 18:00 θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.
Επιπλέον, στις 14:00 τίθεται σε ισχύ η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας, στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

"Αστακός" η Νέα φιλαδέλφεια - Κλειστά όλα τα δημοτικά κτίρια

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα δημοτικά κτίρια στη Νέα Φιλαδέλφεια,
όπως και τα σχολεία,  ενώ οι κάτοικοι κυκλοφορούν με διαπιστεύσεις.
Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μοιράζοντας φυλλάδια, ενώ περιμετρικά του γηπέδου θα εισέρχονται μόνο άτομα και οχήματα με σχετική διαπίστευση.
Συγκεκριμένα, ζητείται η αποφυγή μετακίνησης με όχημα σε συγκεκριμένες οδούς, ενώ υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά του γηπέδου θα εισέρχονται μόνο άτομα με σχετική διαπίστευση.
Κλειστά παραμένουν και τα σχολεία, αλλά και το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης, ώστε να διευκολυνθούν οι δημότες τόσο κυκλοφοριακά, όσο και για αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.
Έτσι, οι δημότες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2132049007 & 2132049013, καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 15322 που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, για να ενημερώνονται και να λαμβάνουν διευκρινίσεις, αλλά και να αναφέρουν πιθανά προβλήματα προς επίλυση, αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία για σήμερα (29/5), ημέρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Ποδοσφαίρου του «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA».

Δημογλίδου (ΕΛ.ΑΣ): Επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων τα μέτρα ασφαλείας - Υπάρχουν σενάρια

«Καταρτίστηκε ειδικά ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Όντως είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας. Θα έλεγα ότι είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.
Η κα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ενόψει του αποψινού τελικού της Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Φιορεντίνα, εξήγησε πως «οι συσκέψεις ξεκίνησαν εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες» και ο σχεδιασμός για την αποφυγή επεισοδίων από τους οπαδούς γίνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, την UEFA, αλλά και των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό, καθώς και της ΕΠΟ.
Όπως είπε, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο Λεκανοπέδιο και ήδη οι έλεγχοι από τις 6 το πρωί σήμερα είναι πιο έντονοι.
«Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον προστατευμένο πλέον χώρο, καθώς έχει αποστειρωθεί» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στις έρευνες συμμετείχε ειδικό συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, αλλά και όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής.
Σχετικά με την έκβαση του αγώνα και στον τρόπο αποχώρησης των οπαδών των δύο ομάδων, ανέφερε πως «υπάρχουν σενάρια και για την περίπτωση που κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά και η Φιορεντίνα».
Ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν με το σφύριγμα της λήξης του ποδοσφαιρικού αγώνα.
«Οι οπαδοί της Φιορεντίνα θα μετακινηθούν αποκλειστικά με λεωφορεία και με τον ίδιο τρόπο που θα φτάσουν στο γήπεδο, με τον ίδιο τρόπο θα αποχωρήσουν», τόνισε η κα Δημογλίδου, αποσαφηνίζονταςότι δεν θα αποχωρήσουν όλοι μαζί οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις ίδιες εξόδους του γηπέδου.
arena2.JPG
Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ - Τι ισχύει για τους φιλάθλους

Κεντρικό άξονα του σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής.
Ήδη, εδώ και λίγα 24ωρα έχουν αρχίσει σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους των Δήμων Νέας Ιωνίας, Αθηναίων, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Πειραιώς
Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων (Fan Meeting Points), η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ, αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτόν το σκοπό.
Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, αλλά και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ με την άφιξή τους στο γήπεδο θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο.
Ειδικότερα:
- οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Από εκεί από τις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσό» και στη συνέχεια, θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.
- για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο Ο.Α.Κ.Α. , ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.
- Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».
-Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.
Με την άφιξή τους στο γήπεδο οι φίλαθλοι θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριό και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο.
Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι.
Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο βρεθεί να κατέχουν οποιοδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.
Σε ότι, αφορά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο, δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός», ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.
Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί για τη μετακίνηση, την ημέρα του αγώνα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και μελών των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.
Σημειώνεται ότι απο το βράδυ της Κυριακής 26/5 οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και στην έρευνα όλων των χώρων του από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ βρίσκονται τροχονομικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ήδη, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, εφαρμόζονται ρυθμίσεις με –κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.
Σήμερα, Τετάρτη 29/5, μπαίνει σε εφαρμογή ο κύριος όγκος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σταδιακά από τις 6 το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης, καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους. Μεταξύ αυτών, είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:
-τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
-σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.
Στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι τις 18:00 ισχύει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.
Παράλληλα, στον Πειραιά μέχρι τις 22:00  ισχύει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, σε:
-Εθνάρχου Μακαρίου,στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως/ υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση και
-Καραολή & Δημητρίου,στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι, στις παραπάνω οδούς από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τις 22:00 θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
el1_5.JPG
Αναλυτικά, όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΛ.ΑΣ., οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν ως εξής:
-Περιοχές Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Αθηναίων:
α) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30/5:
-Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
-Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
-Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
-Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό Βρυούλων.
-ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
-Αργυρουπόλεως, καθ΄ όλο το μήκος της.
-Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
-Δαρδανελίων, καθ’ όλο το μήκος της.
-Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
-Επταλόφου, στο τμήμα από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
-Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
-Καλλιπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της.
-Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
-Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
-Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
-Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
-Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
-Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
-Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
-Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
-Τατοΐου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
-Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.
β) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30/5:
-Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Δεκελείας.
-Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθ’ όλο το μήκος της.
γ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων  έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30/5:
-Αγ. Τριάδος, καθ’ όλο το μήκος της.
-Βοσπόρου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Ελ Αλαμέιν, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Ηρακλείου και οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Ιωνίας, στο τμήμα από την πλατεία του γηπέδου έως την οδό Σύλλης.
-Πατριάρχου Κωνσταντίνου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Σάββα Σταματιάδη, στο τμήμα της μεταξύ οδού Βρυούλων και Λεωφ. Δεκελείας.
-Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Προύσσης και Φωκών.
-Σύλλης, καθ’ όλο το μήκος της.
-Φωκών, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
δ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30/5:
-Αδάνων, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Αμισού, καθ’ όλο το μήκος της.
-Ανθέων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τελεσίου και Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
-Αττάλειας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Επταλόφου, στο τμήμα της από την Λεωφ. Δεκελείας έως την οδό Φαναρίου.
-Καππαδοκίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Κηφισού, καθ’ όλο το μήκος της.
-Κιλικίας, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Κιουτάχειας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σεβάστειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
-Λαχανά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Νικολάου Πλαστήρα και Λεωφ. Δεκελείας.
-Λεωφ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λυκούργου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σμύρνης και Λεύκης.
-Μερσίνης, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Πίνδου, στο τμήμα της μεταξύ Λεωφ. Δεκελείας και οδού Υψηλάντου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
ε) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έως την 06:00’ ώρα της Πέμπτης 30/5:
-Αλέξανδρου Παπαναστασίου, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Αντιοχείας, στο τμήμα από έξοδο Λεωφ. Κηφισού (12,00 χ/θ) προς Λαμία έως την οδό Βρυούλων.
-Ανώνυμη οδός (Γήπεδο Ριζούπολης), στο τμήμα της από την Λεωφ. Ηρακλείου μέχρι την οδό Ανθέων.
-Αργυρουπόλεως, καθ΄ όλο το μήκος της.
-Βρυούλων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αντιοχείας και Εθνικής Αντιστάσεως.
-Επικλέους, καθ’ όλο το μήκος της.
-Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της από Α/Κ Κύμης-Καποδιστρίου έως Λεωφ. Ηρακλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λεωφ. Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Σεβαστείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κιουτάχειας και Λευκής.
-Τελεσίου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Τρωάδος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Λ. Δεκελείας.
στ) Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών έως 06.00΄ την Πέμπης 30/5 στην οδό Καππαδοκίας, σε όλο το μήκος αυτής.
ζ) Προσωρινή απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων έως τις 18:00 της Τετάρτης 29/5 επί της οδού Αθηνάς (Πλ. Κοτζιά), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.
elas2_21.JPG
Μέσα μαζικής Μεταφοράς

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, λόγω διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου της διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League» θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός) και στη Γραμμή του Τραμ.
Ειδικότερα, η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 17:00 το απόγευμα. Οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:
• από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
• από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
• από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
• από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.
Μετά τις 18:00, η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.
Σημειώνεται ότι οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Παράλληλα, τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».
Επιπλέον, μερική προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 421, 602, 619, Α8, Β9, 755, 755B και των τρόλεϊ 3 και 6  υπάρχει βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν. Έτσι, οι εν λόγω γραμμές  έως τις 6  το πρωί της Πέμπτης 30/5 λειτουργούν  ως εξής:
-Λεωφορειακή γραμμή 421 (Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Παρασκευή).
Διαδρομή από Αφετηρία: Από Αγ. Αναργύρων, Οδυσσέως, αριστερά Περισσού, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Τσούντα, Σαρανταπόρου, Λασκαράτου, αριστερά Αγ. Λαύρας, αριστερά Γαλατσίου , αριστερά Βεϊκου, δεξιά Καποδιστρίου , συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή από Τέρμα:Από Καποδιστρίου, αριστερά Λ. Βεϊκου, δεξιά Γαλατσίου, δεξιά Αγ. Λαύρας, δεξιά Λασκαράτου, Σαρανταπόρου, Τσούντα, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
-Λεωφορειακή γραμμή Α8 (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ)
Διαδρομή από Αφετηρία:Από Μάρνη, αριστ. Πατησίων, δεξιά Λασκαράτου, αριστ Λεωφ. Ηρακλείου, αριστερά Αγίας Λαύρας, αριστ. Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου,δεξιά Μάρνη (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).
Διαδρομή από Τέρμα:
Από τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό (ΟΑΚΑ), δεξιά Αρτέμιδος, αριστ. Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισίας, αριστ. Αριστοτέλους, αριστ. Βασ. Ολγας, δεξιά Οθωνος, αριστ. Περικλέους, δεξιά Περικλέους, Λεωφ. Ειρήνης (Π.Αμαρουσίου), αριστ. Λεωφ. Ηρακλείου, αριστερά Μελίνας Μερκούρη (στα τοπικά του Δήμου Ηρακλείου), αριστερά Κουντουριώτου, αριστερά Νεότητος, δεξιά Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Λεωφ. Ειρήνης (Π. Αμαρουσίου), Περικλέους, δεξιά Τσαλδάρη, αριστ. Θεμιστοκλέους, Θησέως, δεξιά Χατζηαντωνίου, αριστ. Χατζηαντωνίου, Παπαφλέσσα, δεξιά Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Αρτέμιδος, αριστ. Στον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΟΑΚΑ (ΤΕΡΜΑ).
-Λεωφορειακή γραμμή Β9 (Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Ν. Κηφισιά).
Διαδρομή από Αφετηρία: Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, δεξιά Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστερά Τατοΐου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή προς Τέρμα:Από Τατοΐου, δεξιά Αναγεννήσεως, αριστερά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, αριστερά Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
-Λεωφορειακή γραμμή 619 (Μεταμόρφωση- Ν. Φιλαδέλφεια-Στ. Άνω Πατήσια) : Αναστολή της λειτουργίας της.
-Λεωφορειακές γραμμές 755 (Αχαρναί – Κόκκινος Μύλος – Στ. Κάτω Πατήσια) και 755Β (Αχαρναί – Κόκκινος Μύλος – Στ. Κάτω Πατήσια (κυκλική μέσω χαραυγής)).
Διαδρομή προς Αφετηρία (κυκλικής γραμμής): Από Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Λ. Δημοκρατίας, δεξιά Ν. Λαδά, συνέχεια Ανοίξεως, αριστερά Φιλαδέλφειας, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή από Αφετηρία (κυκλικής γραμμής):Από Φιλαδέλφειας, δεξιά Ανοίξεως, συνέχεια Ν. Λαδά, αριστερά Λ. Δημοκρατίας, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
-Γραμμή τρόλεϊ 3 (Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ)
ΑΦΕΤΗΡΙΑ στην οδό Πατησίων μαζί με την γραμμή 11 των τρόλεϊ.
Διαδρομή από Αφετηρία: Από Πατησίων (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), αριστερά Χαλκοκονδύλη, συνέχεια κανονικά.
Διαδρομή από Τέρμα: Από Πατησίων, δεξιά Ματσούκα, αριστερά Καμπύση, αριστερά Μαβίλη, αριστερά Πατησίων (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).
-Γραμμή τρόλεϊ 6 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ – Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ)
Μετατροπή της γραμμής σε κυκλική:
Διαδρομή από Αφετηρία: Από την οδό Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Δερβενακίων, δεξιά Αχαρνών, συνέχεια κανονικά προς τέρμα.
-Λεωφορειακή γραμμή 602 (Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ): Προσωρινή Αφετηρία στην Πλ. Παναιτωλίου
Από Λαρίσης, αριστερά Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Κατεχάκη, συνέχεια Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Φάρος, Λεωφόρο Κηφισίας, κάτω από την γέφυρα Λεωφόρο Κηφισίας-Καποδιστρίου, αριστερά Λεωφόρο Καποδιστρίου, δεξιά Πεντέλης, αριστερά Νεαπόλεως, δεξιά Δωδεκανήσου, Μεσσηνίας, αριστερά Δωδεκανήσου, δεξιά Μακεδονομάχων, δεξιά Πλ. Παναιτωλίου – προσωρινή αφετηρία.
Από Πλ. Παναιτωλίου – προσωρινή αφετηρία, συνέχεια Μακεδονομάχων, δεξιά Λαυρίου, δεξιά Πευκών, αριστερά Λεωφόρο Καποδιστρίου, τον Παράδρομο της Λεωφ. Καποδιστρίου, δεξιά Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Φάρος, Λεωφόρο Κηφισίας, πάνω από τον κόμβο Κατεχάκη, Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Πανόρμου, αριστ. Λαρίσης.
Σημειώνεται ότι για έξοδο Α/Σ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ, τα τρόλεϊ θα ακολουθούν την εξής διαδρομή : Aπό την οδό Αναξαγόρα, δεξιά κάτω από γέφυρα και είσοδο Αθηνών Λαμίας με κατεύθυνση προς Πειραιά.
Για είσοδο Α/Σ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ, τα τρόλεϊ θα ακολουθούν την εξής διαδρομή : Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, δεξιά Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστερά Αναξαγόρα, δεξιά Καϊτατζόγλου (ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ) .
Για όλες τις γραμμές οι οποίες τροποποιούνται, θα πραγματοποιούνται προσωρινές στάσεις στις ήδη υπάρχουσες άλλων γραμμών.

ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drone στην Αττική

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κλπ), για λόγους ασφαλείας στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE.
Η οδηγία απαγόρευσης, που εφαρμόζεται από τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 29/5, έχει ισχύ έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30/5 και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τι ισχύει για τα ΚΕΠ Πειραιά και Νέου Φαλήρου

Στις 15:00 έκλεισε το Κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ημέρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα Uefa Europa Conference League, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ.
Επιπλέον, στις 12:000 έκλεισε το ΚΕΠ Νέου Φαλήρου (Σταθμός ΗΣΑΠ), επίσης για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης