Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας μαζί με Μενδώνη και Σταμπολίδη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας μαζί με Μενδώνη και Σταμπολίδη
Στην Εθνική Πινακοθήκη στις 12:00 για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας
Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξενάγησαν την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου, Νίκο Σταμπολίδη.
Η Πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσέλκυσαν τα χρώματα, τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης, αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.
kako2.JPG
kako3.JPG
Στην Εθνική Πινακοθήκη


Στις 12 το μεσημέρι την Πριγκίπισσα Κάκο θα υποδεχθούν στην Εθνική Πινακοθήκη η κα Μενδώνη, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του, Φούμιο Κισίντα, τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης