Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μια λέξη: Φρίκη - Αλλοιωμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία - Κοτόπουλο με πούπουλα και λαχανικά με σκουλήκια

Μια λέξη: Φρίκη - Αλλοιωμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία - Κοτόπουλο με πούπουλα και λαχανικά με σκουλήκια
Οι καταγγελίες και τα παράπονα των γονέων που αρκετές φορές είχαν διαπιστώσει ακατάλληλα γεύματα και μηδανιμής ποιότητας συσκευασμένο φαγητό για τους μαθητές

Φωτογραφικά ντοκουμέντα που προκαλούν φρίκη και ανατριχίλα προσκόμισαν γονείς θέλοντας να αποδείξουν ότι το εργοστάσιο στη Λαμία που παρασκεύαζε τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα που έστειλαν με δηλητηρίαση στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές ήταν διαρκώς υπόλογο για τα γεύματα που σέρβιρε. 
Οι καταγγελίες και τα παράπονα των γονέων που αρκετές φορές είχαν διαπιστώσει ακατάλληλα γεύματα και μηδανιμής ποιότητας συσκευασμένο φαγητό για τους μαθητές, μίλησαν στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS και τα όσα κατέδειξαν σοκάρουν.
Μάλιστα δεν δίστασαν να καταγγείλουν πως βρήκαν έντομα, σκουλήκια αλλά και… πούπουλα κοτόπουλου μέσα στις μερίδες.
«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε ο πατέρας μαθητή.
«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο, το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω, και μας έχει πει ότι είναι μόνο νωπό μπούτι. Αυτό έχει πει ότι είναι οι προδιαγραφές εσείς πως το βλέπετε αυτό. Αυτά μπορεί να τα φάει το παιδί; 6 χρονών;».

Capture 204 f445b

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο, είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό».

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται στο μπρόκολο, έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες, το οποίο η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά για αυτό έχει κάμπιες».

«Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει η καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.

Capture 206 8e556

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.
Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.

www.bankingews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης