Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Η ανάρτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:
Εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και τελέστηκε μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του. «Λιτά και δωρικά, ακριβώς όπως πορεύτηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την Πρώτη Σερρών ως το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα» γράφει σε ανάρτησή του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα φέτος, είναι μια χρονιά με ξεχωριστό και έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά από και την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης παράταξής μας, που ίδιος οραματίστηκε, ώστε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να γυρίσει σελίδα η χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη διχόνοια και τον διχασμό».

Η ανάρτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:

Σήμερα, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τιμήσαμε τη μνήμη του. Λιτά και δωρικά, ακριβώς όπως πορεύτηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την Πρώτη Σερρών ως το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Ιδιαίτερα φέτος, είναι μια χρονιά με ξεχωριστό και έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά από και την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης παράταξής μας, που ίδιος οραματίστηκε, ώστε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να γυρίσει σελίδα η χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη διχόνοια και τον διχασμό.
Ένας άθλος για το ιστορικά δεδομένα της εποχής, που τον πέτυχε με προσωπικές θυσίες, συντεταγμένη προσπάθεια και γνήσιο πατριωτισμό.
Γι' αυτό εξάλλου το αποτύπωμά του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας παραμένει ως σήμερα ακμαίο και ανεξίτηλο.
Φεύγοντας από το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια, ενός άλλου μεγάλου, του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, που έλεγε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μία ζωντανή σύνοψη των αρετών του Ελληνισμού. Στη σταδιοδρομία του έδειξε ότι ξέρει να μειώνει τους κινδύνους και να επαυξάνει τα εθνικά οφέλη. Τον ευχαριστώ και ως Έλλην και ως φίλος».
Πράγματι, οι Έλληνες τον ευχαριστούμε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης