Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέμπη: Νέα στοιχεία «φωτιά» στην τελική έκθεση πραγματογνωμοσύνης – «Δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση», τονίζει συγγενής θύματος

Τέμπη: Νέα στοιχεία «φωτιά» στην τελική έκθεση πραγματογνωμοσύνης – «Δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση», τονίζει συγγενής θύματος

Πυρ και μανία οι συγγενείς των θυμάτων με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σχετικά Άρθρα

Την τελική έκθεση του πραγματογνώμονα, Βασίλη Κοκοτσάκη, κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής μαθηματικών, Μάνος Παπαδάκης του Πανεπιστημίου του Χιούστον και ο Νικόλαος Ντούβρας, μηχανικός με εξαιρετική πείρα στη Formula 1, όσον αφορά στα μείγματα καυσίμων.
Όπως τόνισε ο σύζυγος θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος, Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην κάμερα τοπικής ιστοσελίδας της Λάρισας, σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης, δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε εκτροχιασμός της εμπορικής μετά από πέδηση και στη συνέχεια η μηχανή της επιβατικής αμαξοστοιχίας συγκρούστηκε με το πρώτο βαγόνι της εμπορικής και στη συνέχεια έπεσε στο διπλανό πρανές.
Όπως εξήγησε ο κ. Κωσταντινίδης, σύμφωνα με αρκετά πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων, το στήσιμο των απανθρακωμένων σορών καταδεικνύει ότι τα θύματα προσπάθησαν να αποφύγουν τη φωτιά.
Η έκθεση σύμφωνα με τον ίδιο καταλήγει σε 30 συμπεράσματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις Ανακριτικές Αρχές προχωρήσουν σε διώξεις για εμπρησμό.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αποδόμηση από το κυβερνητικό σχήμα. Περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδομήσει τους επιστήμονες που έχουν σφραγίσει την τελική επικαιροποιημένη έκθεση και από τον εκπρόσωπό του τον κ. Μαρινάκη να μας καταλογίσει τον χαρακτηρισμό συνωμοσιολόγους» τόνισε ο κ. Κωνστατνινίδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης