Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χανιά: Σε δίκη παραπέμπεται φρουρός που είχε γεμίσει τις φυλακές με κινητά - Παραπέμπεται για κακούργημα

Χανιά: Σε δίκη παραπέμπεται φρουρός που είχε γεμίσει τις φυλακές με κινητά - Παραπέμπεται για κακούργημα
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η πράξη του προήλθε από πιέσεις και απειλές και τον έφεραν σε ευάλωτη θέση
Με κινητά τηλέφωνα φέρεται να είχε γεμίσει τη φυλακή όπου εργαζόταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Τ.Ε.Φ.Σ.Κ. Χανίων.
Ο 27χρονος φρουρός των φυλακών Αγιάς εντοπίστηκε από συναδέλφους του να τοποθετεί τις κινητές συσκευές σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να τα παραλάβουν κρατούμενοι και ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους.
Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι δωροληψία υπαλλήλου σε κακουργηματικό βαθμό και απόπειρα εισαγωγής κινητού τηλεφώνου σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η πράξη του προήλθε από πιέσεις και απειλές και τον έφεραν σε ευάλωτη θέση

«Υπερβολική η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος»

Όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του στο zarpanews.gr, «η κακουργηματική κατηγορία επισημάναμε ότι δεν ευσταθεί».
«Προϋπόθεση της κακουργηματικής πράξης είναι ο κατηγορούμενος να έχει λάβει χρήματα και εδώ δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Έτσι, εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν ομόφωνα ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους μη εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικού ποσού 5.000», δήλωσε στο τοπικό μέσο ο ένας εκ των συνηγόρων του, Γιάννης Ντερμανάκης.
Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο φρουρός υποστηρίζει ότι η πράξη του προήλθε από έντονες, άμεσες πιέσεις και απειλές και βρέθηκε σε αυτή την ευάλωτη θέση που έφερε το αποτέλεσμα αυτό».
Ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιώργος Φραντζεσκάκης, τόνισε ότι ο πελάτης του «ουδέποτε έλαβε χρηματικό αντίτιμο ή οποιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα για την πράξη αυτή, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είναι υπερβολική και γι’ αυτό θεωρούμε ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, ως συνέπεια των οποίων «έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά όταν υπάρχουν ζητήματα υγείας», ενώ για το κατά πόσο ο πελάτης του θα συνεχίσει τη δουλειά του είπε ότι ο 27χρονος αντιλαμβανόμενος την απαξία της πράξης του ντρέπεται να αντικρίσει τους συναδέλφους του.
Για την υπόθεση θα προσδιοριστεί αργότερα τακτική δικάσιμος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης