Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον

Χαρδαλιάς: Μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον
Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ
Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, Ν. Xαρδαλιάς με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και εξήγησε ότι στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΕΔΣΝΑ θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω live streaming, καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα.
«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και, να είστε βέβαιοι, ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, «ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε, είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας».

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ

Μετά την εκλογή των νέων μελών, ο κ. Χαρδαλιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μπ. Σιάτρα για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου. «Όλοι μαζί, θα εργαστούμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για να πάμε την Αττική μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβ. Γιακουμάτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθ. Παπασπύρου, οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Ασπροπύργου Ιω. Ηλίας και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμ. Δρίκος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Ν. Αβραμίδης.
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κ. Ζώμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ. Δαμάσκος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος και Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας.
Επίσης, οι σύνεδροι εξέλεξαν ως Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας Ν. Λεβετσοβίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης