Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά - Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά - Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας
Η Τροχαία προχωρά σταδιακά σε κλείσιμο δρόμων στο κέντρο της Αθήνας
Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Εκαντοντάδες διαδηλωτές έχουν γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας, ενώ η Τροχαία προχωρά σταδιακά σε διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο ξεκίνησαν με πορεία από την πλατεία Κλαθμώνος με κατάληξη την Βουλή. Κύριο αίτημα μεταξύ άλλων είναι οι αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν δεκάδες μπαλόνια σε ένδειξης αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Το Μετρό λειτουγεί από τις 9:30 έως τις 16:30. Το σύνολο της σταθερής τροχιάς συμμετέχει στην απεργία με στάσεις εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα μετακινηθούν από και προς τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Οπως ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), κατά τις ώρες λειτουργίας των Γραμμών 1, 2 και 3 θα εκτελούνται κανονικά και τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο παρά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ο οποίος ελέγχει το δίκτυο στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρομίου.
Επίσης, σύμφωνα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» είναι και θα παραμείνει κλειστός από τις 9.30 το πρωί και μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται απ' αυτόν χωρίς στάση.
Την ίδια στιγμή, με στάση εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κυκλοφορούν από τις 9:00 έως τις 21:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης