Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιχείρηση στις φυλακές Αυλώνα - Διακίνηση ναρκωτικών από σωφρονιστικό υπάλληλο και κρατούμενους

Επιχείρηση στις φυλακές Αυλώνα - Διακίνηση ναρκωτικών από σωφρονιστικό υπάλληλο και κρατούμενους
Διακινούσαν το «εμπόρευμά» τους σε τιμές πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές εκτός της φυλακής
Δίκτυο εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων που τα πουλούσε σε κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα έναντι χρηματικής αμοιβής, ξεσκεπάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
Μάλιστα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 5 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και 2 έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης το πρωί της Κυριακής 21/4.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη 1 άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων και των νόμων για τις άδειες κεραιών και την εισαγωγή και διάθεση κινητών σε καταστήματα κράτησης.
Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο που εισάγει ναρκωτικά σε κατάστημα κράτησης, κατόπιν «παραγγελιών» από έγκλειστους, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η δράση του κυκλώματος

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), προέκυψε ότι 46χρονος έγκλειστος, εκμεταλλευόταν τη θέση όπου απασχολούνταν εντός του Καταστήματος Κράτησης, ενώ παράλληλα διατηρούσε κομβικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, αναθέτοντας την αναζήτηση ή παραλαβή της εκάστοτε παραγγελίας στο δίκτυο που είχε αναπτύξει.
Μάλιστα, κατείχε κινητό τηλέφωνο εν γνώσει του συλληφθέντα σωφρονιστικού υπαλλήλου, μέσω του οποίου γνώριζε τις υπηρεσίες (ημέρες, πρόσωπα, σημεία) στο Κατάστημα Κράτησης και ειδικότερα στην πύλη που αποτελεί το σημείο ελέγχου των επισκεπτών.
Επίσης, είχε άμεση πληροφόρηση για ενδεχόμενες έρευνες στο Κατάστημα, στους χώρους του οποίου κινούταν ελεύθερα, ακόμα και σε ώρες που οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονταν σε περιορισμό.
Βασικοί υποστηρικτές του εν λόγω δικτύου ήταν οι δύο ιδιώτες, μια 43χρονη και ένας 24χρονος, επίσης συλληφθέντες. Η πρώτη κατείχε τον ρόλο του βασικού εισαγωγέα μέσω επισκεπτηρίων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα και ο δεύτερος ήταν επιφορτισμένος με την εύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλλήψεις έγιναν τη στιγμή που η 43χρονη επιχείρησε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, ώστε να παραδώσει - κατά το επισκεπτήριο- στον 46χρονο, 46 ναρκωτικά χάπια, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα στον στηθόδεσμό της.

Κέρδη και πληρωμές - Τι κατασχέθηκε

Από τη δράση τους, η οποία ήταν αδιάλειπτη, αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη, αφού διακινούσαν το «εμπόρευμά» τους σε τιμές πολλαπλάσιες σε σχέση με αυτές εκτός της φυλακής (ενδεικτικά η τιμή πώλησης των κινητών κυμαινόταν από 500 έως 600 ευρώ).
Η πληρωμή γινόταν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή μέσω λογαριασμών συνδεδεμένων με προπληρωμένες κάρτες στα στοιχεία του 46χρονου ή συγγενικών του προσώπων.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους κράτησης και σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-17,7 γραμμάρια κάνναβης,
-πλήθος κινητών τηλεφώνων,
-2 smartwatch,
- πλαστά υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας σωφρονιστικού υπαλλήλου,
-πλήθος αναβολικών σκευασμάτων,
-8 ασύρματοι,
-3 σπρέι πιπεριού,
-15.895-ευρώ,
-αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων συνολικού ύψους 28.466 ευρώ και
-1 όχημα.
el2_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης