Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Στην Ξάνθη 4 συλλήψεις για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ - Αναζητείται ένα άτομο

ΕΛ.ΑΣ: Στην Ξάνθη 4 συλλήψεις για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ - Αναζητείται ένα άτομο
Οι δράστες κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ με τη συνολική αξία να εκτιμάται σε 405.690 ευρώ
Χειροπέδες σε 4 άτομα για κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης πέρασαν αστυνομικοί, ενώ αναζητείται ένα άγνωστο άτομο – συνεργός τους, κατηγορούμενο για διακεκριμένη κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης διακριβώθηκε η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 18/4 σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 4 άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κατά περίπτωση. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο άτομο – συνεργός τους, κατηγορούμενο για διακεκριμένη κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συλλήψεις και κατασχέσεις

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να έχουν αφαιρέσει από κοινού με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, από αγροτική περιοχή της Ξάνθης, 6 πηνία χαλκού από 2 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής αξίας 13.115 ευρώ.
Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο, οι τρεις εκ των δραστών αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε για την διάπραξη των παραπάνω κλοπών οι δράστες χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 4/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.
elas2_19.JPG
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού συνολικού βάρους 500 περίπου κιλών των 6 αφαιρεθέντων πηνίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, κάβουρες, καστάνιες, επαναφορτιζόμενος τροχός, γερμανικά κλειδιά, φακός, συρματόσχοινο, γάντια κ.ά.) που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών.
Η ποσότητα χαλκού και το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
elas1_33.JPG
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 28/11/2023 έως 18/4/2024, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν τον χαλκό από 66 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν σε αγροτικές περιοχές της Ξάνθης και από 1 μετασχηματιστή που βρισκόταν σε περιοχή της Ροδόπης, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 405.690 ευρώ, καθώς επίσης και ένα ακόμη Ι.Χ.Φ. από την πόλη της Ξάνθης, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 31-3-2023 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης