Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: «Γνώριζαν για λαθρεμπόριο - Είτε κάποιους καλύπτουν είτε τον εαυτό τους»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Γνώριζαν για λαθρεμπόριο - Είτε κάποιους καλύπτουν είτε τον εαυτό τους»
Αμείλικτα ερωτήματα φέρνει στην επιφάνεια ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26άχρονου Δημήτρη
Παραμένουν τα σοβαρά ερωτηματικά για την πιθανότητα να «θάφτηκαν» κρίσιμα στοιχεία του εγκλήματος στα Τέμπη από το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος και τη μεταφορά βαγονιών σε οικόπεδα-του ΟΣΕ αλλά και ενός ιδιώτη- τη στιγμή που αναμένονται τα αποτελέσματα από τους χημικούς ελέγχους στα χώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και γενετικό υλικό των θυμάτων.
O Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26άχρονου Δημήτρη, δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα πως «αν βρεθούν και πάλι οστά ή DNA στο νέο οικόπεδο που ψάχνουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας. Και φυσικά σκεφτόμαστε να μηνύσουμε και τις ιατροδικαστικές αρχές που μάλλον έκαναν έναν έλεγχο copy paste για όλους: "πλήρης απανθράκωση, βίαιος θάνατος". Δεν μας είπαν τις συνθήκες θανάτου, αν δηλαδή κάηκαν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι».
Έντονη ανησυχία προξενεί και η καταγγελία του κ. Ασλανίδη πως «η δειγματοληψία από τη Χημική Υπηρεσία δεν έγινε με τη σωστή μέθοδο (χρήση καροτιέρων). Δεν έσκαψαν αρκετά, πήραν λίγα δείγματα και από λίγα σημεία. Είχαμε ζητήσει από τον ανακριτή να παρθούν νέα δείγματα στο Κουλούρι και δεν μας απάντησαν ποτέ. Το ίδιο θα ζητήσουμε και τώρα».
Ο ίδιος εκτιμά πως η μεταφορά από τον της τραγωδίας έγινε «για να εξαφανίσουν το ξυλόλιο και τις άλλες χημικές ουσίες που βρέθηκαν, την αιτία δηλαδή της έκρηξης. Το εντάσσω στο πλαίσιο της συγκάλυψης. Δεν δίνουν καμία πειστική απάντηση γιατί είτε κάποιους καλύπτουν είτε τον εαυτό τους. Ενα από τα δύο συμβαίνει. Γιατί σίγουρα γνώριζαν πως τα βράδια γινόταν λαθρεμπόριο με τα τρένα, κάτι που γνωρίζει πολύς κόσμος, δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς.
«Μετά την ανακάλυψη και δεύτερου οικοπέδου, μετά και τη μήνυση που κάναμε στον Αγοραστό, αναφέρθηκε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες πως πήγαν υλικά και σε δικά τους οικόπεδα. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να βρεθούν κι άλλα μέρη» τόνισε.

«Καθαριστές όπως αυτοί που βάζουν οι εγκληματικές οργανώσεις να καθαρίζουν»....

Σχετικά με το γεγονός ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας έκρινε αβάσιμη τη μήνυσή σας κατά των Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη απαντά πως ο πρώτος είχε μιλήσει στη Βουλή, είχε εκδώσει δελτία Τύπου, είχε βγει σε τόσα ΜΜΕ κι έλεγε πως έκανε την ειδική εκκαθάριση του χώρου.
«Ήταν οι "καθαριστές", όπως αυτοί που βάζουν οι εγκληματικές οργανώσεις να καθαρίσουν. Αυτοί, όμως, ήταν ερασιτέχνες, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» είπε.
«Η κ. εισαγγελέας δεν τα είδε αυτά;» διερωτήθηκε και σε άλλο σημείο προανήγγειλε μήνυση κατά της εισαγγελίας Λάρισας, αν βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα στον Ευαγγελισμό. Και επέκρινε ευρύτερα τη στάση της Δικαιοσύνης αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης τονίζοντας τα εξής:
«Εδώ ο ανακριτής εννιά μήνες δεν πήγε στο Κουλούρι να δει στοιχεία που ήταν αρμοδιότητά του να ελέγξει. Ο Φλωρίδης τι κάνει; Κάνει παρέμβαση και δίνει γραμμή στον ανακριτή και την εισαγγελέα για το πώς πρέπει να κινηθούν. Είναι σαν να τους λέει «μην ασχολείστε με αυτό». Πιστεύω είναι σε πανικό, δεν ξέρουν τι να μας πουν πια».
Σχετικά με τα περί «μονταζιέρας» των συνομιλιών για να ενισχυθεί το αφήγημα για το ανθρώπινο λάθος ο κ. Ασλανίδης επεσήμανε: «Έβαλαν τον "αυτοφωράκια" τον Τερεζάκη από την πρώτη στιγμή για να τους ξεπλύνει και τον ανακάλυψαν να κάνει τη βρόμικη δουλειά με τον σκληρό δίσκο… Γιατί δεν μας απαντούν ποιος πήγε και πήρε τον σκληρό δίσκο; Ξαφνικά ύστερα από τρεις μέρες η αστυνομία έχει δυο στικάκια. Δηλαδή κάποιος εξαπάτησε τους πάντες με το μονταρισμένο ηχητικό. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, που ήταν υπεύθυνος για τις ενδοεπικοινωνίες, πώς βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης