Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: Τον παρακολουθούμε, είναι μία ευαίσθητη περιοχή – Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα

Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: Τον παρακολουθούμε, είναι μία ευαίσθητη περιοχή – Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα
O σεισμός ήταν έντονος, όμως δεν προκάλεσε ζημιές παρά μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, σύμφωνα με τον Ευθ. Λέκκα
Σχετικά Άρθρα
«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθ. Λέκκας, για τη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια.
Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.
Πρόσθεσε πως ο σεισμός ήταν έντονος, όμως δεν προκάλεσε ζημιές παρά μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εξήγησε ότι ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.
Τέλος, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως «κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη» και σημείωσε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη στις 22-24/4 με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης