Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναστάτωση στην Εύβοια - Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μετασεισμοί

Αναστάτωση στην Εύβοια - Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και  μετασεισμοί
Ο σεισμός ήταν έντονος, όμως δεν προκάλεσε ζημιές παρά μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, σύμφωνα με τον Ευθ. Λέκκα
(upd) Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13/4 στη Βόρεια Εύβοια.
O σεισμός ήταν έντονος, όμως δεν προκάλεσε ζημιές παρά μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθ. Λέκκα.
Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 05:30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα.
geodyn.JPG
Ακολούθησαν μετασεισμοί, με το μεγαλύτερο να είναι μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.
39_3.JPG
Λέκκας: Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα - Παρακολουθούμε το φαινόμενο 

«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθ. Λέκκας, για τη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια.
Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.
Πρόσθεσε πως ο σεισμός ήταν έντονος, όμως δεν προκάλεσε ζημιές παρά μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εξήγησε ότι ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.
Τέλος, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως «κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη» και σημείωσε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη στις 22-24/4 με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης