Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαρουσάκης: Έρχεται ξανά αφρικανική σκόνη - 3 περιοχές με μεγάλες ποσότητες

Μαρουσάκης: Έρχεται ξανά αφρικανική σκόνη - 3 περιοχές με μεγάλες ποσότητες
Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές στα νότια, ενώ ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 26 βαθμούς Κελσίου
Άκρως ανοιξιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες μερες με ηλιοφάνεια και αυξημένες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα απασχολήσει τη χώρα μας ιδιαίτερα από την Κυριακή.
Νωρίτερα, ένα ακόμα κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς όμως να μας επηρεάσει.
Για τις επόμενες μέρες οι βοριάδες επιμένουν αλλα με μικρότερη ένταση, ενώ η ξηρασία θα δώσει τη θέση της σε λασποβροχές.
Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου ο βοριάς περιορίζεται πρόσκαιρα αλλά «εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας "χτυπά" και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».
Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές στα νότια, ενώ ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια ώρα ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς να επηρεάζει τη χώρα, όμως από την Κυριακή ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη χώρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης