Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ενδοοικογενειακή βία: 109 περιστατικά καταγράφηκαν σε μια ημέρα - 54 συλλήψεις

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ενδοοικογενειακή βία: 109 περιστατικά καταγράφηκαν σε μια ημέρα - 54 συλλήψεις
Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνον τη Δευτέρα 8 Απριλίου, καταγράφηκαν 109 περιστατικά, με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε 54 συλλήψεις
Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνον τη Δευτέρα 8 Απριλίου, καταγράφηκαν 109 περιστατικά, με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε 54 συλλήψεις.

Ενδοοικογενειακή βία: 109 περιστατικά και 54 συλλήψεις μόνο τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Μεταξύ των υποθέσεων είναι και μια καταγγελία σε περιοχή της Εύβοιας από μια ανήλικη. Συγκεκριμένα, μια 13χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της ύστερα από καυγά έσπασε το κινητό της, την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος, χτυπώντας τη στο κεφάλι. Η κοπέλα είπε πως δεν επιθυμεί τη δίωξη της μητέρας, ενώ το ίδιο είπε και ο πατέρας. Για το περιστατικό παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.
Εξάλλου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μια 43χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της γιατί- όπως κατήγγειλε- της τράβηξε τα μαλλιά και τη δάγκωσε στο χέρι.
Άλλωστε σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου για απειλή και εξύβριση σε βάρος της συζύγου του. Σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να τη χτύπησε στο κεφάλι με τούβλο και να της προκάλεσε σωματική βλάβη. Αμέσως μετά η 48χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού και κατήγγειλε τον σύζυγό της.
Μετά την καταγγελία η 48χρονη διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Ύστερα από την παροχή ιατρικής βοήθειας, η 48χρονη μεταφέρθηκε με περιπολικό της Αστυνομίας σε ασφαλή τοποθεσία, που ανήκει σε συγγενικό της πρόσωπο.

Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε Αιτωλικό, Ναύπακτο και Αίγιο

Παράλληλα, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Αιτωλικό, ένας 35χρονος, διότι η 29χρονη σύζυγός του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση.
Επίσης, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή της Ναυπάκτου, ένας 60χρονος, διότι η συνομήλικη σύζυγός του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή.
Σύμφωνα με τις σχετικές αστυνομικές αναφορές, σε μια ακόμη περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Αίγιο, ένας 52χρονος, διότι προκάλεσε σωματική βλάβη στη 41χρονη σύντροφό του, χτυπώντας τη στο κεφάλι με αντικείμενο οικοσκευής. Η 41χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή ιατρικής βοήθειας, αλλά αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και να μεταφερθεί στο σπίτι της με περιπολικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης