Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιοι βγαίνουν στους δρόμους και γιατί

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιοι βγαίνουν στους δρόμους και γιατί
Τόπος συγκέντρωσης της νέας κινητοποίησης των συνταξιούχων είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα
Παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων σήμερα, Τρίτη 9/4, οι οποίοι ζητούν την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η καταβολή δώρου Πάσχα, η αύξηση των συντάξεων και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Τόπος συγκέντρωσης της νέας κινητοποίησης των συνταξιούχων είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Όπως ανακοίνωσαν, διεκδικούν:
- Άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα. Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
-Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.
-Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-2016.
-Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
-Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
-Στη σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
-Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης.
-Η εθνική σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.
-Την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές υγείας.
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
-Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
-Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για Τέμπη και σχολική βία τη Θεσσαλονίκη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί της Τρίτης 9/4, καλούν μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας έξω από το 3ο γυμνάσιο Πολίχνης, όπου θα βρεθούν ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την παρουσίαση της εθνικής καμπάνιας κατά της σχολικής βίας.
Επιπλέον, στις 19:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με σύνθημα «Το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης