Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δυστύχημα Τεμπών: Συντρίμμια του μοιραίου τρένου εντοπίστηκαν στα χώματα, έναν χρόνο μετά

Δυστύχημα Τεμπών: Συντρίμμια του μοιραίου τρένου εντοπίστηκαν στα χώματα, έναν χρόνο μετά
Εντόπισαν συντρίμμια τρένου στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τα Τέμπη
Οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα 300 κυβικά χώματος που μεταφέρθηκαν από το χωράφι που κατέληξε το μοιραίο τρένο της πολύνεκρης τραγωδίας εντόπισαν υπολείμματά του.
Δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών από το σημείο της τραγωδίας σε οικόπεδο εργολάβου και πριν ο χώρος «μπαζωθεί», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται, πως τα εν λόγω χώματα φυλάσσονται σε ιδιωτική έκταση και μεταφέρθηκαν εκεί λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Αυτά, ελέγχονται με παραγγελία του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε από κλιμάκιο χημικών, μαζί με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, έλεγχο στα χώματα, όπου θα αναζητήσουν πιθανές χημικές ουσίες που ενδέχεται να ρίξουν φως στα αίτια της ανάφλεξης κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων..
Την διασικασία παρακολουθούν ο ανακριτής εφετών Λάρισας, εκπρόσωποι της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και τεχνικοί σύμβουλοι.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», τόνισε πως «από τις συζητήσεις με τους πραγματογνώμονες, πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα αποδώσει κάτι ο χημικός έλεγχος.
Γίνεται συνολικός έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων
Έχουν ήδη συλλεγεί αντικείμενα.
Οριοθετήθηκε ο χώρος από τον εργολάβο, δηλαδή από ποιο σημείο της τραγωδίας μετακινήθηκε το χώμα.
Προέκυψε ότι βρέθηκαν κομμάτια και συντρίμμια τρένου. Το οποιοδήποτε αποδεικτικό θα είναι κρίσιμο.
Στον χημικό έλεγχο, μετά από έναν χρόνο, τόσο νερό κτλ, είναι δύσκολο να προκύψουν στοιχεία».
«Η δικογραφία έχει τους πραγματικούς διαλόγους και έτσι ήταν από την αρχή.
Ο ανακριτής δέχεται δεκάδες αιτήματα από τις οικογένειες τα οποία και αξιολογεί.
Κατά την γνώμη μου καλώς έγινε και ζητήθηκε να κατασχεθούν εκ νέου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

Στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα 300 κυβικά χώματος από τα Τέμπη θα βρεθούν τη Δευτέρα τα μέλη της Anubis Coldcase K9 Team, μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά της ομάδας.
Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών και θα αναζητήσουν για μια ακόμα φορά -καθώς είχαν βρεθεί και στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα βαγόνια στο Κουλούρι- ανθρώπινα υπολείμματα.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάτι από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της μεταφοράς των χωμάτων, ενώ επικράτησαν και δύσκολες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης