Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλόνισε την Ευρωβουλή ο Π. Ασλανίδης - Ο γιος μου σκοτώθηκε γιατί ζούσε στη 2η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλόνισε την Ευρωβουλή ο Π. Ασλανίδης - Ο γιος μου σκοτώθηκε γιατί ζούσε στη 2η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ
«Δεν έφταιγε το ανθρώπινο λάθος. Ούτε τα στοιχεία της φύσης. Ούτε η κακιά η ώρα» υποστήριξε ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη
Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών τοποθετήθηκε στην Ευρωβουλή, καθώς από κοινού με τις υπόλοιπες οικογένειες των θυμάτων ψάχνει δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού του.
Ο λόγος στράφηκε κυρίως απέναντι σε όλους όσους αρνούνται να αποδώσουν δικαιοσύνη για το πολύκροτο σιδηροδρομικό έγκλημα.
«Κύριες και κύριοι βουλευτές, ονομάζομαι Παύλος και έχασα το γιο μου 26 ετών. Σκοτώθηκε στο δολοφονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπη πριν από ένα χρόνο» ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε και συνέχισε:
«Σκοτώθηκε μαζί με άλλους 56 επιβάτες γιατί απλά ήταν πολίτης της δεύτερης πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρώπης.
Δεν έφταιγε το ανθρώπινο λάθος. Ούτε τα στοιχεία της φύσης. Ούτε η κακιά η ώρα….».
Για τον Παύλο Ασλανίδη «έφταιγε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λατρεύει την παρανομία και την ανομία. Διαφθορά παντού. Εκτελεστική εξουσία και δικαστική εξουσία. Και η ελευθερία του τύπου ένα ανέκδοτο για την ελληνική πραγματικότητα».
Αυτήν την πραγματικότητα την μετέφρασε ως «ένα διεφθαρμένο κύκλωμα, ένα σύστημα και εμείς, οι εκτός του κυκλώματος, να ζητάμε δικαιοσύνη, δικαίωση, ισονομία, Δημοκρατία. Σε ποια ώτα;; Στα βουλωμένα από την εξουσία και την απληστία;; Σε ποιο κράτος;;; Αυτό της διαφθοράς» αναρωτήθηκε.

«Διαφθορά παντού»

Για τα δημόσια κατηγορώ των πολιτικών και όλων αυτών που σπεύδουν να τους απαξιώσουν ήταν κάθετος.
«Διαφθορά παντού. Και ένα σύστημα που πλέον τρέμει τη φωνή μας. Τρέμει την αλλαγή της κατάστασης. Τρέμει τόσο που κατηγορεί εμάς και όσους μας βοηθάνε για κομματικές σκοπιμότητες. Λες και η απόδοση δικαιοσύνης πρέπει να έχει κομματική προέλευση.
Άδικη επίθεση σε όποιον φωνάζει το σωστό και το δίκιο. Επίθεση σε εμάς που θάψαμε τα παιδιά μας. Συνεχίστε την παραπλάνηση. Είναι έκδηλες οι κινήσεις πανικού που επιδείχνετε καθημερινά. Έχετε αντιληφθεί ότι δε σας μένει πολύς χρόνος πλέον».
Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αλήθεια. Στην δική τους αλήθεια. Στην αλήθεια των 57 νεκρών των Τεμπών.
«Η αλήθεια αποκαλύπτεται και τίποτα δεν την σταματά. Η δικαίωση για το θάνατο των παιδιών μας θα έρθει ως η πιο δίκαια Νέμεσις. Να φοβάστε την οργή μας. Την οργή της κοινωνίας. Να φοβάστε την δικαιοσύνη. Γιατί όταν εξυγιανθεί και αυτή θα λειτουργεί μόνο ως προς το δίκιο και τους νόμους. Μόνοι σας θα μείνετε. Εσείς και όσοι υπερασπιζεστε υπόλογους πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους» είπε χαρακτηριστικά.

«Το μνημείο της ντροπής»

Συνεχίζοντας την συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του σχολίασε πως «τα ονόματα σας θα μείνουν στην ιστορία της Ελλάδος ώστε όλες οι επόμενες γενιές να διαβάζουν τα τελευταία ονόματα που λειτουργούσαν υπέρ της διαφθοράς στην Ελλάδα. Σας αξίζει ένα τέτοιο μνημείο. Το μνημείο της ντροπής.
Το κράτος δικαίου θα επιστρέψει. Έχει ήδη ξεκινήσει η πορεία επιστροφής του.Δεν μπορείτε να το σταματήσετε. Μπορείτε μόνο να κρυφτείτε για λίγο ακόμα».
Κλείνοντας ευχαρίστησε την πρόεδρο της επιτροπής TRAN για την ακρόαση λέγοντας πως «είναι ωραίο να μιλάς σε ανθρώπους που σέβονται το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών. Είναι ωραίο να μιλάς σε ανθρώπους που σέβονται την δημοκρατία και τους νόμους.
Εμείς, τα νεκρά παιδιά μας και το σύνολο της ενάρετης κοινωνίας, σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και βοήθεια. Ελπίζουμε να έρθει γρήγορα η δικαίωση» κατέληξε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη και καταχειροκροτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης