Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι... συμβαίνει; Η Μποτσουάνα απειλεί να στείλει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία

Τι... συμβαίνει; Η Μποτσουάνα απειλεί να στείλει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία
Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα χαρακτήρισε την κατάσταση με τους ελέφαντες στη χώρα του σοβαρή
Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα, Μογκουίτσι Μασίσι απείλησε να στείλει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία, εν μέσω πολιτικής διένεξης για το κυνήγι τους και την εξαγωγή τους εν είδει «τροπαίου» από σαφάρι.
«Δεν είναι αστείο», είπε στη γερμανική εφημερίδα BILD.
Ο Μασίσι εξαπέλυσε επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση και ειδικότερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος -και την υπουργό Στέφι Λέμκε των Πρασίνων- που προσπαθούν να απαγορεύσουν την εισαγωγή «τροπαίων» στη Γερμανία, παρά τον υπερπληθυσμό ελεφάντων στη Μποτσουάνα.
«Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στο Βερολίνο και να έχεις άποψη για τις υποθέσεις μας εδώ στη Μποτσουάνα. Πληρώνουμε το τίμημα ολόκληρου του κόσμου για την προστασία αυτών των ζώων» τόνισε.
Η Μποτσουάνα, που φιλοξενεί έναν πληθυσμό 130.000 ελεφάντων, τον μεγαλύτερο στον κόσμο, έχει στείλει ήδη 8.000 άτομα στην Αγκόλα, άλλα 500 στη Μοζαμβίκη -και απείλησε τον Μάρτιο να στείλει 10.000 στο Λονδίνο- στο πλαίσιο αντιμετώπισης του «υπερπληθυσμού», όπως το έθεσε ο Μασίσι. «θα θέλαμε να κάνουμε μιαν ανάλογη προσφορά και στη Γερμανία. Δεν δεχόμαστε όχι ως απάντηση» ανέφερε ο Μασίσι.
«Θέλουμε οι ελέφαντές μας να κυκλοφορούν ελεύθερα. Ο γερμανικός καιρός είναι άσχημος γι’αυτούς. Αν τους αγαπάτε τόσο πολύ, λοιπόν, σας παρακαλώ, δεχτείτε το δώρο μας» πρόσθεσε.
«Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στο Βερολίνο και να έχεις άποψη για τις υποθέσεις μας εδώ στη Μποτσουάνα» τόνισε ο πρόεδρος της χώρας.
Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα χαρακτήρισε την κατάσταση με τους ελέφαντες στη χώρα του σοβαρή. Λόγω του υπερπληθυσμού, η συμβίωσή τους με τους ανθρώπους είναι δύσκολη, με τον πρόεδρο να κάνει λόγο για συχνές επιθέσεις των μεγάλων, ευφυών θηλαστικών σε χωριά, καλλιέργειες, ακόμη και ανθρώπους – που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Επικρίσεις

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας επέκρινε τη Μποτσουάνα για τα κυνηγετικά τρόπαια που προσφέρονται στους εύπορους Δυτικούς πελάτες.
Το υπουργείο ανέφερε μάλιστα την πιθανότητα να περιοριστεί αυστηρά η εισαγωγή τέτοιων τροπαίων, για να καταπολεμηθεί η λαθροθηρία προστατευόμενων ειδών.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης