Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κολωνός: Ισόβια και 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο η συνολική ποινή - Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Ισόβια και 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο η συνολική ποινή - Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης
Ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία επέβαλε το δικαστήριο στον 59χρονο γνωστό ως «Μιχάλη»
Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.
Παράλληλα, το ΜΟΔ του επέβαλε συνολική ποινή 41 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε.
Ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία επέβαλε το δικαστήριο στον 59χρονο γνωστό ως «Μιχάλη».
Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ομόφωνα, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.
Στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε τη μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή (29/3) κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.
Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτίσει με την προσωρινή κράτηση.

Εκτός φυλακής όλοι οι καταδικασθέντες πλην του Μίχου και του "Μιχάλη" - Με ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους

Εκτός φυλακής θα βρεθούν και οι 17 καταδικασθέντες ως πελάτες των μαστροπών στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, σύμφωνα με την απόφαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου, το οποίο διέταξε να παραμείνουν κρατούμενοι μόνο ο Μίχος και ο αποκαλούμενος Μιχάλης.
Στους δύο βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκαν επιπλέον χρηματικές ποινές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον Μιχάλη 2 200.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων, όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25 χιλιάδες ευρώ.
Αίτημα για αναστολή - πλην των 17 - κατέθεσε και ο "Μιχάλης", που με την συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από την φυλακή ως την δευτεροβάθμια δίκη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, ούτε από την εισαγγελέα, ούτε από το δικαστήριο.
Έτσι, πλην της μητέρας που καταδικάστηκε σε 20 μήνες για εκβίαση, έχοντας ήδη σχεδόν 18 μήνες προσωρινή κράτηση, αύριο αναμένεται να βγουν από την φυλακή και οι άντρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η ανήλικη.
Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενος "πελάτες" είναι οι εξής:

-Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.

-Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.

-Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

-Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.

-Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης