Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η άλλη δικογραφία για τα Τέμπη: «Τρία 24ωρα μετά, μετέφεραν 300 κυβικά χώμα σε ιδιωτικό οικόπεδο - Μπορεί να υπήρχαν ανθρώπινα μέλη»

Η άλλη δικογραφία για τα Τέμπη: «Τρία 24ωρα μετά, μετέφεραν 300 κυβικά χώμα σε ιδιωτικό οικόπεδο - Μπορεί να υπήρχαν ανθρώπινα μέλη»
Το χώμα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία
Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας προχώρησε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Γιάννης Μαρακάκης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο OPEN, υπάρχει άλλη δικογραφία, η οποία θα συσχετιστεί με αυτή που αφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, σύμφωνα με την οποία το τρίτο 24ωρο μετά το συμβάν, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει 300 κυβικά χώμα, επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.
Το χώμα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», ενώ «μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία», όπως τόνισε.
«Ο εργολάβος δεν φαίνεται να έχει κάποια ευθύνη, ήρθε και κατέθεσε αυτά. Λέει ότι πήρε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής. Ενώ το πρωτόκολλο έλεγε ότι ότι μετακινείται από το σημείο του δυστυχήματος μεταφέρεται με αστυνομική συνοδεία και με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής στο Κουλούρι, έχουμε έναν χώρο που θα έπρεπε να είναι σφραγισμένος ακόμα και σήμερα – είτε από βλακεία, είτε από άλλους λόγους – έχει απομακρυνθεί. Η κατάθεση αυτή έγινε πριν μερικές μέρες. Δεν έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης που αφορά στο δυστύχημα. Είναι σε άλλη δικογραφία. Υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζονται στελέχη των εταιρειών που κατηγορούνται να είναι μέσα στον χώρο. Δεν έγινε σφράγιση. Έγινε ολοκλήρωση μιας διαδικασίας σε 3 μέρες», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο, στο Λονδίνο»

Ο Γιάννης Μαρακάκης κατήγγειλε επίσης ότι το υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.
Όπως πρόσθεσε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως «σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε», ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης